До края на годината в българската армия ще бъдат назначени

...
До края на годината в българската армия ще бъдат назначени
Коментари Харесай

Каракачанов: Назначаваме 1300 войници до края на 2018 г.

До края на годината в българската войска ще бъдат назначени 1300 нови бойци. За заплатите им са заделени 30 милиона лв..

Това заяви министърът на защитата Красимир Каракачанов в Пловдив, където посети бригада "Специални сили ". Той е в града за честването на 75-та годишнина от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на българските Сили за Специални интервенции.

Средствата за модернизацията на армията са отпуснати, текат процедурите за набиране на нови военнослужещи, сподели министърът на защитата.

„ Разчетът на началника на защитата е 1300 индивида тази година, за тази цел от бюджета са отделени 30 млн. лева”, сподели Каракачанов.

Той посочи, че от 105 млн. лв., които са били отделени за заплати 75 млн. лв. са отишли за покачване на заплатите, а 30 млн. лв. са били за тези 1300 спомагателни бройки военнослужещи.

Според Каракачанов огромните планове за действителната рационализация на Българската войска би трябвало да бъдат импортирани в Министерски съвет.

„ Ще гледаме да се впишем в парите, които са гласувани”, добави той.

Той уточни, че по отношение на плана за придобиване на многоцелеви изтребител ще бъдат поканени всички, които могат да доставят както нови самолети, по този начин и остарели.

"Имаме писмо от "Боинг ", откакто организирахме диалози с тях, както и други оферти. Хърватите разполагат към този момент с съвсем цяла ескадрила с изтребители от Израел. Ще желаяме оферта и от тях ", добави Каракачанов.

По думите му, в случай че до края на април процедурата мине през Народното събрание, по-късно ще стартират да се пускат предложения към компании, които биха могли да ни доставят изтребители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР