До края на годината или в началото на следващата България

...
До края на годината или в началото на следващата България
Коментари Харесай

Томислав Дончев с важни разяснения за европарите за К-19

До края на годината или при започване на идната България може да предложи народен проект за асимилиране на ресурсите от Европейския съюз за превъзмогване на здравните и икономическите последствия от Covid-19. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев по време на парламентарния надзор, написа "Труд ".

"Напредъкът по този инструмент ще стане под формата на проект, който би трябвало да бъде показан на Европейската комисия. Крайният период за представянето на този проект е 30 април 2021 година

В момента страната ни към този момент има създадена концептуална рамка. Всички министерства изготвят пакет от планове. Достъпът до финансиране е конвенционален и той зависи от качеството на направените оферти от самата страна членка.

Към момента рамката от планови оферти се свива, тъй като достъпът до финансиране е за към 12 милиарда лв., а 60-те плана, които са събрани, са на обща стойност над 20 милиарда лв.. Затова би трябвало да бъдат определени най-качествените от тях ", уточни Томислав Дончев.

През октомври се чака да стартира разискването на плановете. Общата сума, която ще е разполагаем на България, е близо 30 милиарда лв.. Към тази сума обаче близо 9 милиарда евро са обичайните средства във връзка с кохезионната политика.

Една огромна част са средства по линия на Общата селскостопанска политика - непосредствено заплащане и капиталови ограничения, посочи вицепремиерът.

Европейската комисия желае авансово доказателства, че контрактуваните промени ще бъдат изпълнени, с цел да даде финансиране, сподели още Томислав Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР