До края на 2021-а година Центърът за спешна медицинска помощ

...
До края на 2021-а година Центърът за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Спешна помощ във Варна обновява напълно автопарка си до края на 2021 г.

До края на 2021-а година Центърът за незабавна здравна помощ във Варна би трябвало да обнови на 100% наличния автопарк. С идването на две нови коли за спешна помощ при започване на месеца, звеното е задоволило едвам 27 % от нуждата си, изясни в изявление за Радио " Фокус “ – Варна шефът на ЦСМП доктор Мая Рашева.

По думите ѝ, общо 6 нови коли за спешна помощ е получил Центърът за незабавна здравна помощ във Варна от април до момента. Пет от профилираните коли са елементарни, а единият е с висока проходимост. Три от новите коли за спешна помощ ще се употребяват от екипите във Варна, останалите са разпределени в общините Долни чифлик, Провадия и Дългопол. До края на 2021 година, по стратегия би трябвало да бъдат доставени още коли за спешна помощ, изясни още доктор Рашева.

Според нея управлението се стреми да поддържа наличния парк механически. Иначе е належащо 100 процентова замяна на старите. Новите коли задоволяват 27 % от нуждата на незабавната помощ във Варна и региона. " Останалите са с много изминати километри, само че с изключение на поддържането им в приемливо положение, няма друга опция до идването на новите коли “, изясни доктор Рашева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР