До евроизборите остават 43 дни, но още никой не е

...
До евроизборите остават 43 дни, но още никой не е
Коментари Харесай

Долу ръцете от Криско!

До евроизборите остават 43 дни, само че още никой не е чул да се дебатира положението на Съюза, за какво ще избираме евродепутати, кои да изберем и какво ще пазят определените в една радикално изменена Европа. За сметка на това апартаментният вихър набира такива мощ, че скоро може да удари и в интернационалното състояние. Както загатна Жаблянов в опрощение на парцелите си. Тогава министерството на външните работи незабавно би трябвало да се преименува в Държавен апартамент на Република България, което ще е интернационален знак, че чакаме някоя Кьовеши да ни оправи корупционната среда.

Евроизборите, естествено, не носят кяр като локалните и парламентарните, само че въпреки всичко е добре да се подсети, че ще гласуваме за общия ни европейски дом, или казано настоящо, за общия ни апартамент. И защото сега политолозите и изключително обществените антрополози са ангажирани най-много с бита на българския народ, и по-специално на неговата елитна извадка, за европерспективата се допитах до баба, която до момента не е сбъркала в политическите си прогнози. На въпроса какви депутати би трябвало да изпратим в Европа, тя е безапелационна: Само моми! Мъжете хайлазували, задявали брюкселските дами и се успивали за най-важните гласувания, а момите най-малко ще си намерят мъже от евросой. Може и след брака да си трансформират семейството, само че по този начин последователно ще реализираме резултата от женитбите на цар Иван Асен Втори, който единствено посредством сватби направи велика България. Ето за подобен брилянтен дипломатически ход не може да се досети даже и професорът, дето поучава президента.

Може би по тази причина Нинова отсвири от листата задомения Станишев и заложи на Позитанската дева, която също е нещо фамилна, само че това не пречи да срещне в Брюксел някой потомък по съребрена линия на Орлеанската дева. А станем ли сватанаци с Франция, проектът Макрон мигновено отпада. Стратегически план до алено. Но неизведен до дъно, тъй като в този момент и другарката Нинова ще се изяснява по какъв начин си купила широчкото жилище, когато сякаш не била във властта, а пък " Техноимпекс " не бил апартамент.

Обяснения валят от съпротива, от министри и замове, от депутати, от кметове, от общински съветници. Ще напоят хубаво жадната за правдивост и морал майка земя. Защото апартаментът, вилата, имотецът се оказаха пресечната точка на дребната и огромната корупция. Точка, доста по-разбираема от това да продадеш един подарен цех за милиони, да си купиш със спестявания от заплата електроцентрала или обръчи от компании да ти построят сарай.

Няма неприятно, от долу се ражда гражданско общество. А от горната страна - тотално взаимно омаскаряване, което изпълва и ще доизпълни със наличие предизборната борба.

Ще се замерват до дупка. " С прашка ш`та смъквам ", както пее Криско, който превъзбуди интелигенцията с еретичната вест, че ще прави концерт с разградската филхармония. А интелигенцията ни има една специфичност - тя е единствено умна. Ако имаше и възприятие за комизъм, щеше да прозре по какъв начин рапърът несъзнателно сътвори съвършената картина на предизборния ни спор - желаеме да се впишем във филхармонията на Европа с мурафети от реквизита на рапа. Политическите съперници употребяват такава каруцарска лексика, че пред тях 100 Кила наподобява като Петрарка.

Само че европейската филхармония към този момент е обезпокоително нехармонична: Меркел се пенсионира, а диригентската пръчица в ръцете на Макрон наподобява по-скоро на бухалка. Английският солист си отива, цигулката и виолата превключват на разнообразни скорости, от духовата секция се излъчват неразбираеми сигнали, под въпрос е кои ще бъдат централните облици на музикално-драматичното деяние, с които би трябвало да е обвързвана интродукцията. А може и без встъпление, то не е известно измежду популистите и националистите, в случай че заиграят централна роля, както демонстрира историята на оперното изкуство. Особено на това, кресливото, зародило се в Мюнхен.

И какъв е смисълът, в случай че с политически рап излъчиш депутати рападжии, от които да чакаш освен да се ориентират в пренареждащата се конструкция на европейската филхармония, ами и да донесат и защитят изгоди за България? В изкуството опитите и провокацията постоянно водят и до триумф, в политиката - до злополука.

Така че, долу ръцете от Криско! Да недоволстват, когато момчето стане евродепутат.

А към този момент е най-актуален бабиният съвет - да изпратим в Брюксел моми. Особено заради тоталната липса на някой Иван Асен, който да оглави коя и да е листа. Allegro Vivace.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР