До дни новоназначеният ръководител на Комисията за финансов надзор Бойко

...
До дни новоназначеният ръководител на Комисията за финансов надзор Бойко
Коментари Харесай

Кои са номинациите на Бойко Атанасов за зам.-председатели на КФН?

До дни новоназначеният началник на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов ще направи номинациите за заместник-председатели. По неофициална информация това са Илиана Христова и Мария Филипова. Христова е шефката на столичната дирекция на Национална агенция за приходите, а Филипова от близо година оглавява Комисията по хазарта.

Атанасов и Илиана Христова се познават от времената, когато самият той бе началник на приходната организация в София. След като Бойко Атанасов става шеф на Национална агенция за приходите, Христова сяда на стола му в столичното отделение. Сега тя следва да управлява основното ръководство "Застраховател контрол ".

Мария Филипова е била правист в Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, в Министерството на правораздаването и в Министерството на финансите. От 8 февруари 2018 г, управлява Държавната комисия по
хазарта, назначена е непосредствено от министъра на финансите Владислав Горанов, както повелява законът.

Преди дни Народното събрание одобри процедурните правила за избор на зам.-председатели на КФН. Очаква се претендентите да бъдат публично показани в Комисията по бюджет и финанси през тази седмица.

С избора на още двама зам.-председатели за първи път от много време управлението на КФН ще е изцяло окомплектовано - с ръководител и четирима членове. В управата на финансовия регулатор е също по този начин някогашната депутатка от ГЕРБ Диана Йорданова. Зам.-председател е и Владимир Савов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР