До броени дни ще имаме редовно правителство, по мои изчисления.

...
До броени дни ще имаме редовно правителство, по мои изчисления.
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Очаквам до броени дни да имаме редовно правителство

До броени дни ще имаме постоянно държавно управление, по мои калкулации. Също по този начин ще знаем структурата на Министерски съвет и множеството имена на предложениете от другите партии министри.

Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от " " (ПП) Даниел Лорер.

"Все още има доста държавни предприятия. Те са били основна част от българската стопанска система и евентуално още дълго време ще останат такива. С тях ще се занимава Министерството на държавните предприятия. За мен в дълготраен проект не би трябвало да има мега държавни холдинги - ДКК, ВиК холдинг, Автомагистрали. Всички видяхме по какъв механизъм работят те и по какъв начин на финала изчезват едни пари. При тези сдружения има огромна неяснота и до ри министър, който има предпочитание да реформира това, не може да се оправи. В дълготраен проект тези сдружения би трябвало да се реформират и оздравят. Това е записано и в съдружното съглашение. Едно делене на Министерството на стопанската система цели постигането на по-голяма успеваемост ", разяснява той концепцията Министерството на стопанската система ще бъде разграничено на две - Министерство на нововъведенията и растежа и Министерство на държавните предприятия.

"Всеки един министър би трябвало да е подготвен да работи на висока скорост, с цел да покажем резултатите, които чака обществото. Изключително значимо е да реформираме КПКОНПИ и тя да управлява работата на всяко едно министерство и министър. Предложили сме един човек от Политическа партия да следи за работата на всяко едно министерство, тъй като въпреки всичко ние сме мандатоносители. Не знам каква е реакцията на другите партии по този въпрос. Българският гласоподавател ни сложи преди всичко и ние носим отговорност. Това е концепцията на това предложение. Ще забележим дали ще се осъществя и под каква форма ", добави Даниел Лорер.

"Нашата антикорупционна акция ще бъде доста мощна. И в Народното събрание, и в изпълнителната власт. Другото извънредно значимо нещо е коронавирус пандемията. Нашата цел ще е да разбираем вярно и добре на обществото изгодите от имунизацията. Ние сме на второ място по смъртност в света. Това е потресаващо и е страхотна загуба за България. Аз съм извънредно горделив, че Политическа партия ще носи отговорността за Министерството на здравеопазването. Никой различен не искаше това министерство. Борбата там ще е тежка, само че ние ще я изнесем и с това ще допринесем за развиването на България ", приключи Лорер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР