До 5 януари 2018 г. директорите на всички професионални гимназии

...
До 5 януари 2018 г. директорите на всички професионални гимназии
Коментари Харесай

Започва регистрацията по проект ученически практики

До 5 януари 2018 година шефовете на всички професионални гимназии и учебни заведения с професионални паралелки могат да подадат поръчка за присъединяване в плана „ Ученически практики – Фаза 1 “ на уеб страницата на плана - www.upraktiki.mon.bg.


В плана могат да вземат участие всички възпитаници в дневна и дуална форма на образование, които са навършили 16 година все още на подписване на контракта. Максималният брой участници е 8000, от които 2000 да са в предпочитани за стопанската система посоки - техника, осведомителни технологии и превоз, оповестиха от МОН.

Учениците ще организират процедура по график, който не съответствува със седмичната им образователна стратегия. В рамките на 240 астрономически часа те ще извършват задания, предоставени от учащ шеф под управлението на ментор. Практиката би трябвало да е обвързвана с образованието на ученика в съответното професионално направление. Допълнителното образование не замества наложителното по образователен проект практическо образование. Практиката е сполучливо завършила при осъществяване на всички 240 часа по график и удостоверение от наблюдаващ преподавател и ментор. При сполучливо присъединяване в плана се заплаща стипендия на ученика в размер на 300 лева

Проектът поддържа практическото образование на възпитаници от професионалните гимназии посредством спомагателни действия в действителна работна среда. Основната му цел е да увеличи броя на учениците в професионалните учебни заведения и да обвърже образованието с пазара на труда.

„ Ученически практики – Фаза 1 “ е съфинансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ като бюджетът му е на стойност 6 986 236 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР