До 31 януари 2022 г. тютюнопроизводителите могат да кандидатстват за

...
До 31 януари 2022 г. тютюнопроизводителите могат да кандидатстват за
Коментари Харесай

До 31 януари тютюнопроизводителите кандидатстват за de minimis

До 31 януари 2022 година тютюнопроизводителите могат да аплайват за държавната помощ de minimis, по която ще бъдат обезщетени за част от индустриалните разноски за развъждане на тютюн. През 2021 година Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ (УС на ДФЗ) разпредели по схемата бюджет от 3 млн. лева Средствата ще се дават по Регламент (ЕС) № 1408/2013 от 18 декември 2013 година, променен с Регламент (ЕС) № 316/2019.

Подпомагат се дейните тютюнопроизводители, които са осъществили продукцията си за 2020 година и са вписани в регистъра през 2021 година Те ще бъдат обезщетени, поради засушаването, което нанесе обилни вреди върху отглежданата просвета и високите цени на газа, които доведоха до повишение цените на торовете и препаратите.

Помощта по схемата de minimis се дава за повърхност. Определената ставка в напътствията, одобрени от министъра на земеделието, е в размер на 120 лева./дка (1 200 лева./хектар).

Припомняме, че заявки за подкрепяне се одобряват в регионалните дирекции на ДФЗ. Документи се подават по непрекъснат адрес на физическото лице или едноличния търговец, както и по седалището на юридическото лице. Кандидатстването става персонално или посредством упълномощено лице след показване на нотариално заверено пълномощие по пример, направен от ДФЗ.

Допустимите за финансиране тютюнопроизводители ще получат дотациите си до 28 февруари 2022 година

Общият размер на предоставените на едно лице или дружество помощи по скица de minimis не може да надвишават левовата равноценност на 25 000 евро за интервал от три поредни финансови години.

Указанията за използване на държавната помощ de minimis са оповестени на

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР