До 31.03.2022 година в София съществуваха общо 96 жилищни квартала.

...
До 31.03.2022 година в София съществуваха общо 96 жилищни квартала.
Коментари Харесай

Food Park “Quartal” става официален квартал в София

До 31.03.2022 година в София съществуваха общо 96 жилищни квартала. Но от през днешния ден те към този момент са 97, тъй като Food Park “Quartal ” публично бе причислен към кварталите на Столична община. Как това е допустимо?



 Преди близо 2 години първият street food комплекс в София отвори порти с 14 заведения за храни и питиета. И още в оня миг „ съкварталците ”, както посетителите на Quartal се назовават, обикнаха мястото като собствен дом. Паркът се разрасна и разви дотам, че шефовете му почнали да живеят с една единствена цел – да трансфорат Quartal в същински квартал на София. И макар че множеството поданици на столицата не били обнадеждени, след повече от половин година на битка с институциите, фантазията към този момент е неуспорим факт.

 До този миг Quartal, с адрес бул. „ Черни връх ” 69,  е най-малкият по повърхност квартал в Столична община, само че по последни данни занапред следва неговото разгръщане и развиване. Най-важното е, че към този момент всички поданици на град София имат опцията при предпочитание да трансформират своята адресна регистрация, като за задачата е належащо да подадат заявление към виновните за това държавни институции. Също по този начин, съгласно тествани източници, занапред следва процедура за избор на кмет на столичен квартал Quartal.



 Според кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова, която приема закона и учредява Quartal като формален квартал на София , шефовете на парка са взели най-хубавото решение. „ Колкото повече, толкоз повече ” е  споделил Мечо Пух, а ние го поддържаме. Защото какво по-хубаво от още един квартал? Особено когато е толкоз извънреден и основан от железни транспортни контейнери.

Днес е 1-ви април, нека концепцията за нов квартал в София да ви е развеселила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР