До 25 октомври ще приключат ремонтите на Северната скоростна тангента,

...
До 25 октомври ще приключат ремонтите на Северната скоростна тангента,
Коментари Харесай

Ремонтите на Северната тангента ще приключат до 25 октомври

До 25 октомври ще приключат ремонтите на Северната скоростна дъга, те ще са за сметка на изпълнителя. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Любомир Бонев за Северната скоростна дъга.

Аврамова напомни, че Северната скоростна дъга е построена по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013.

„ Обектът към момента е в гаранция и всички открити недостатъци от гаранционен темперамент през този период се отстраняват от изпълнителя консорциум “, сподели още Петя Аврамова. По думите ѝ за премахване на дефектите не се разходват средства от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). „ При констатиране на недостатъци Агенцията осведоми изпълнителя за тях и оказва периода за тяхното премахване. Задължение на строителя е да обезпечи нужните средства, да провежда и извърши нужните ремонтни работи качествено и в период. В този смисъл компанията реализатор няма ангажимент да заявява пред АПИ средствата, които е вложила за ремонтните действия “, съобщи още Аврамова и посочи, че АПИ следи ремонтните работи.

Тя добави, че заради проваляне на фуги на мостови уреди на жп надлез и на мост над река Владайска се е наложило осъществяването на гаранционни ремонтни действия, изпълнявани към сегашния миг.

„ Във връзка с провеждания ремонт на Северната скоростно дъга е въведена краткотрайна организация и сигурност на придвижването, която е съгласувана със бранш „ Пътна полиция “, Столична община и Областно пътно ръководство – София. Съгласно заповедта ремонтните действия следва да приключат до 25 октомври 2018 година “, добави министърът. Аврамова добави, че Столична община е заявила своите планове за създаване на пътна мрежа, която да реализира връзка сред градската територия на общината с тангентата.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР