До 2033 г. Обединеното кралство постепенно ще прекрати използването на

...
До 2033 г. Обединеното кралство постепенно ще прекрати използването на
Коментари Харесай

До 2033 г. Великобритания ще се откаже от 2G и 3G мобилните мрежи

До 2033 година Обединеното кралство последователно ще приключи потреблението на второ и трето потомство мобилни мрежи (2G и 3G), предава Ройтерс. 

Това решение ще помогне за освобождение на честоти за развиването на 5G и след това 6G мобилни връзки, които ще се употребяват от такива високотехнологични устройства като безпилотни транспортни средства, самолети и устройства за виртуална действителност. И четирите мобилни оператора в Обединеното кралство - EE, Vodafone, O2 и Three - се споразумяха за график. 

Установените крайни дати за потреблението на 2G и 3G мрежите ще улеснят навлизането на нови производители на съоръжение на пазара, защото те не би трябвало да поддържат старите технологии, съгласно организацията. 

По-рано министърът на цифровите технологии, културата, медиите и спорта Надин Дорис разгласи отпущането на 50 милиона лири (66,2 милиона долара) в допълнение финансиране за планове за развиване на технологията Open RAN (Radio Access Network). Концепцията Open RAN е да сътвори ново семейство от отворени стандарти, които ще разрешат на операторите да преминат отвън обичайните снабдители като Ericsson и Nokia, с цел да си партнират с по-широк кръг от световни снабдители. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР