До 2029 година брутният вътрешен продукт (БВП) на Великобритания ще

...
До 2029 година брутният вътрешен продукт (БВП) на Великобритания ще
Коментари Харесай

Сделката за Брекзит ще намали БВП на Великобритания с 3.5% до 2029 г.

До 2029 година брутният вътрешен артикул (БВП) на Англия ще изгуби 3.5% при сегашната договорка за Брекзит на премиера Борис Джонсън, предадоха международните организации, базирайки се на публикуван през днешния ден отчет на Националния институт за стопански и обществени проучвания (NIESR).

Това се равнява на загуба от 70 милиарда английски лири (близо 98 милиарда долара) съгласно специалистите на института, представени от " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ".

Сделката на английския министър председател Борис Джонсън с Европейски Съюз ще понижи риска от неконтролируемо излизане от Европейски Съюз, само че изключва благоприятни условия за по-тесни търговски връзки с блока, отбелязва икономистът от института Арно Ханцше, представен от ТАСС.

Изследователите вършат заключението си, като одобряват, че Англия ще напусне Европейски Съюз със договорка за свободна търговия с блока след временен интервал до 2021 година, договаряйки нови съглашения с други страни.

Макар съглашението сред Европейски Съюз и Англия да отстранява несигурността, митническите и законодателните бариери, то ще затрудни търговията със артикули и услуги с континента, оставяйки всички райони на Обединеното кралство в по-лошо състояние, в сравнение с в случай че Англия остане в Европейски Съюз, се показва в проучването.

Според нашите оценки след десетилетие стопанската система на кралството ще бъде с 3.5 % по-малка по отношение на нивото, на което би била в случай че остане в Европейски Съюз, предизвестяват специалистите. В съпоставяне с 2016 година, когато се състоя референдумът за излизане от Европейски Съюз, стопанската система към този момент е изгубила 2.5 на 100.

Изследването сочи, че при Брекзит без съглашение стопанската система ще понесе още по-голям удар - 5.6 % от Брутният вътрешен продукт, добавя АП. /БТА

Повече за постигнатата от Джонсън договорка за Брекзит четете тук.

Какво съдържа законопроектът за излизането на Англия от Европейски Съюз четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (801)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР