До 15 май продължават ранните записвания, хотелите се пълнят. Това

...
До 15 май продължават ранните записвания, хотелите се пълнят. Това
Коментари Харесай

Ранните записвания за летни почивки продължават до 15 май

До 15 май не престават ранните записвания, хотелите се пълнят. Това сподели Веселин Налбантов, хотелиер и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), съобщи " Фокус ".

„ Хотелите се пълнят и това няма по какъв начин да не е по този начин. Всички сътрудници влагат средства. Имаме най-хубавата материална база в Европа, която се поддържа непрекъснато. Турция ни изпреварва малко, само че това е тъй като страната доста влага в туризма, доста оказва помощ. На нас ни липсва реклама, там би трябвало повече да се влага. Трябват законодателни проблеми “ сподели още Налбантов.

По думите му първите туристи към този момент са факт, въпреки и някои от хотелиерите към момента да довършват реконструкциите по хотелите си. Налбантов добави, че множеството туристите към момента избират база ол инклузив, което не важи за по-изискваните посетители. Тепърва щял да се предлага и малко по-разточителен и по-скъп ол инклузив пакет.

По думите му курортите в региона на Несебър имат всички предпоставки да работят като целогодишни дестинации. „ Несебър е град-държава. Тук е имало 45 църкви преди време, в този момент може и единствено 5-6 да работят. Трябва да се прави реклама и да стане един набожен град. Подобно е и в Созопол. Вече има нискотарифни полети, можем да предложим зеленчуци и риба, които ги няма в другите страни “, сподели още Налбантов. По думите му имаме прелестни винарни, храмове и исторически забележителности. В региона е и Бургас, където има известни опера и спектакъл. Правят се и доста спа центрове.

„ Общинските препоръки и кметовете би трябвало да наблегнат върху това “, добави хотелиерът. По думите му едвам 2-3 месеца през годината температурите падат и не става за туризъм, в останалите 10 месеца хотелите можели да одобряват туристи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР