До 15 дни ръководството на варненската специализирана болница за очни

...
До 15 дни ръководството на варненската специализирана болница за очни
Коментари Харесай

Търси се визия за бъдещето на Очна болница

До 15 дни управлението на варненската профилирана болница за очни заболявания да показа пред общинския съвет визия за развиването на здравното заведение, реши комисията по опазване на здравето към общинския съвет. Предложението беше направено от зам.-председателя на съвета доктор Янко Станев. Поводът – писмо да бъдат отпуснати от общината 93,5 хиляди лева за погасяване на задължения към снабдители на медикаменти и към ВиК.

При това възнаграждение на клиничните пътеки няма по какъв начин да се работи без загуба, само че това за следващ път повдига въпроса дали има запас за независимо здравно заведение, или да се намерения съществено върху предлагането на Медицинския университет очната болница да стане част от структурата на университетското опазване на здравето, откри полемиката доктор Станев.

Той акцентира, че очната болница е значима школа за генерации експерти и единствена предлага лекуване на пациенти, които не могат да си разрешат услугите на частните клиники.

Според ръководителя на общинския съвет Тодор Балабанов общината би трябвало да е наясно дали съществува риск болничното заведение да се трансформира във „ втори тубдиспансер, чиито задължения тежат с години като воденичен камък. Ако е по този начин, най-малко да го знаем ”, настоя той.

До момента общият дълг на очна болница надвишава 407 хиляди лева, стана ясно още по време на съвещанието на здравната комисия. Съветниците гласоподаваха да се обезпечи претенции транш за най-спешните разплащания, само че записаха в решението си да им бъде показана стратегия за понататъшното бъдеще на лечебното заведение.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР