До 13 000 украински войници са били убити от началото ...

До 13 000 украински войници са били убити от началото

Подоляк: 13 000 украински войници намериха смъртта си във войната

До 13 000 украински бойци са били убити от началото на съветската инвазия, сподели почитан чиновник, представен от Би Би Си. Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че сред 10 000 и 13 000 бойци са починали.Нито Украйна, нито Русия са склонни да разгласяват данни за жертвите, а мненията на Подоляк не са доказани от украинската войска.

През юни той сподели, че сред 100 и 200 украински бойци умират всеки ден.

Миналия месец най-високопоставеният американски военачалник Марк Мили акцентира, чеоколо 100 000 съветски и 100 000 украински бойци са били убити или ранени от началото на войната. Във видеообръщение в сряда ръководителят на Европейската комисия Урсула декор дер Лайен също заяви, че 100 000 украински бойци са били убити.Въпреки това представител на Европейската комисия по-късно разясни, че това е неточност и цифрата се отнася както за убитите, по този начин и за ранените.

Говорейки пред украинския ефирен канал 24, Подоляк съобщи, че Киев „ намерено приказва за броя на убитите “.

„ Имаме публични оценки от Генералния щаб, публични оценки от главнокомандващия господин Зеленски и те варират от 10 000 до 12 500-13 000 убити “, сподели той.

И добави, че броят на убитите цивилни може да бъде " забележителен ".Би Би Сиидентифицира към 3600 цивилни смъртни случая към средата на юни.Числото в този момент евентуално ще бъде доста по-високо.

Урсулафон дер Лайен сподели, че 20 000 украински цивилни са били убити.Въпреки че стойносттане беше оттеглена от Европейската комисия, тя беше отстранена от по-късните версии на видеото, дружно с изказванието, че 100 000 бойци са били убити.

Подоляк също по този начин допусна, че до 100 000 съветски бойци са били убитиот началото на нахлуването на 24 февруари и че още 100 000 до 150 000 са били ранени, изчезнали или неспособни да се върнат в борба.

Руската работа на Би Би Си откри, че минимум 9 311 съветски бойци от всички рангове са били убитислед нашествието на 24 февруари, до момента в който същинският брой на починалите може да е повече от 18 600.

В други разработки:
Украинската войска съобщи, че Русия употребява фиктивни ракети, способни да носят ядрено оръжие,за да изтощи противовъздушната защита на Украйна.Русия е употребила ракети, предопределени за ядрена приложимост без избухливи бойни глави, споделиха украински военни специалисти, предполагайки, че това може да се дължи на обстоятелството, че страната е употребила толкоз доста от другите си ракети в масирани удари по украинска инфраструктура;Друг старши консултант на президента Зеленски, Олег Устенко, упрекна BP, чеима право на стотици милиони лири „ кървави пари “от вложения в Русия.BP съобщи, че към този момент не получава никакви облаги от съветския енергиен колос Роснефт;Президентите на Съединени американски щати и Франция обявиха, че ще продължат да работят дружно, с цел да поддържат Украйна и да държат Русия виновна за дейностите си.На конференция по време на визитата на президента Еманюел Макрон в Белия домпрезидентът Байдън също сподели, че е „ подготвен да приказва с Путин “, с цел да посредничи за преустановяване на войната;TikTok хоства десетки видеоклипове, представящи насилиетоот съветската група наемници Вагнер, съгласно нов отчет.Видеоклиповете са гледани повече от милиард пъти, откри основаната в Съединени американски щати организация NewsGuard.Tiktok съобщи, че ще работи против всяко наличие, което нарушава неговите политики.

Източник: dnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg