До 12 януари 2022 г. седмото издание на Vivacom Регионален

...
До 12 януари 2022 г. седмото издание на Vivacom Регионален
Коментари Харесай

Симона Стилиянова е новият член в журито на Vivacom Регионален грант

До 12 януари 2022 година седмото издание на Vivacom Регионален грант набира кандидатури за планове, свързани с обучение и/или запазване на околната среда, които ще предизвикат положителна смяна в интерес на локалните общности. Тази година дружно с новия тематичен фокус на програмата към журито се причислява и Симона Стилиянова, съосновател на стартъпа Основа и създател на блога Zero Waste Sofia. Нейната експертиза ще е в помощ за оценката на подадените планови оферти в предпочитаната област запазване на околната среда.

Vivacom Регионален грант поддържа финансово и логистично публично значими дела на цивилен организации, които имат реформаторски хрумвания, адресиращи проблеми в дребните и огромни обитаеми места. Общият размер на фонда в седмото издание е 60 000 лева Стойността на гранта, който може да получи всеки план, е до 5 000 лв.. Продължителността на плана би трябвало да бъде до една година.

Няма ограничаване в броя планове, които една организация може да подаде. В Програмата могат да аплайват и организации, които към този момент са получили финансова поддръжка предишни години. Регионалният грант се реализира в партньорство с Българския център за нестопанско право (БЦНП).

Новият член в журито на Регионален грант - Симона е основател е на редица зелени начинания като платформата Чешмите в България, отличена в състезанието на Европейската комисия за обществени нововъведения. Работи с български и интернационалните компании за дейно понижаване на парниковите им излъчвания и ангажиране на всички заинтригувани страни за устойчива смяна. Сред признанията за работата ѝ са оценките в ранглисти като Forbes 30 под 30, листата на иноваторите в областта на климата за Централна и Източна Европа от Ashoka Global и EIT Climate KIC CEE.

" С наслаждение се причислявам към журито на Vivacom Регионален грант, тъй като имам вяра, че точно ангажирането на локалните общности в решаването на проблемите с околната среда е основно за постигането на устойчиви резултати. Активното гражданско общество е главният мотор на смислена позитивна смяна и с неспокойствие чакам да се срещна с всички планове за по-добра среда. ", споделя Симона Стилиянова.

Останалите членове на журито, което ще прави оценка и сортира плановете тази година, са Веселка Вуткова, шеф " Корпоративни връзки " във Vivacom, Ива Дойчинова, публицист и деятел за цивилен дела, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение " Българска история ", Райко Байчев, публицист в онлайн медията Actualno.com, и Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право.

Проектните оферти се изпращат до 12 януари 2022 година единствено онлайн, посредством попълване на електронен формуляр за кандидатстване на .

Повече информация и изискванията за кандидатстване в Регионалния грант ще намерите на уеб страницата , както и на Неправителствени организации Портала ( ), медиен сътрудник на Регионалния грант.

* наличие на Vivacom
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР