До 1000 нови домакинства ще бъде разширен обхватът на действащата ...

До 1000 нови домакинства ще бъде разширен обхватът на действащата

Нови 1000 домакинства получават безплатни климатици срещу кю...

До 1000 нови семейства ще бъде уголемен обсегът на настоящата в Димитровград стратегия за замяна на старите печки на твърдо гориво с различни и екологични форми на отопление. Това заяви кметът Иво Димов.

Наскоро екипът на локалната администрация подписал анекс към досегашния контракт за осъществяване на плана. " Той обезпечава още 4.5 млн. лв. външно финансиране. Димитровград е първата в страната община с сходно в допълнение съглашение ", изясни градоначалникът. Той добави, че този финансов запас ще бъде употребен за включване към програмата на 400 до 1000 нови семейства. Димов посочи, че това ще са искащите, към този момент подали кандидатстващи заявки, само че отпаднали по брой точки.

" Изпълнението на плана тече с цялостна мощ, като към този момент инсталираните безвъзмездни климатици към този момент са над 2500 ", сподели кметът. Той изрази удовлетворение, че поради упования тежък отоплителен сезон, това е немалка помощ за хората от града и общината.

" Всеки в допълнение утвърден по програмата ще получи позвъняване и покана от наш чиновник да подпише контракт ",уточни Иво Димов.

Подмяната на старите печки с модерните екологични уреди стартира на 7 февруари т.г. Проектът е за над 7,5 млн. лв. и е за възстановяване на атмосферния въздух в Димитровград. Старите уреди се връщат на оторизирана компания. Димитровград бе втората община в страната след София, минала към стадия с действително осъществяване на дейностите по монтажа на новите климатици.

Източник: marica.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg