ДНСК отхвърли искането на районния кмет на Лозенец Констатин Павлов-Комитата

...
ДНСК отхвърли искането на районния кмет на Лозенец Констатин Павлов-Комитата
Коментари Харесай

Няма да пипат „Златен век“ до пролетта

ДНСК отхвърли настояването на районния кмет на " Лозенец " Констатин Павлов-Комитата и няма да издаде заповед за събарянето на небостъргача " Златен век ". Това оповестиха от строителния контрол в петък, единствено ден откакто Павлов пожела събарянето на противозаконната постройка.

Основната причина, посочена от ДНСК, е неприключилото правосъдно дело по проблема, което е пред дефинитивно изговаряне във Върховния административен съд. Заседанието на съда е планувано за края на март идната година, тъй че въпросът няма да бъде развързан преди идната пролет. Втората причина за отхвърлено искане на кмета е, че ДНСК не счита, че градежът е противозаконен, а е осъществяван с нарушавания, въпреки и тежки.

" След привършване на правосъдното произвеждане на Върховен административен съд, с влезнал в действие правосъден акт, ДНСК ще предприеме съответните законосъобразни дейности ", се споделя в известието на строителния надзор, разпратено до медиите. В него се добавя, че градежът е спрян дейно от средата на април тази година.

По-рано денем строителната компания " Артекс " разгласи, че желанията на новия областен кмет на " Лозенец " да  събори на небостъргача не кореспондират със законността и решението на съда. Фирмата, нашумяла в абсурда с евтините жилища на хора от властта, поради който с постовете си се разделиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева, упреква кмета на региона Константин Павлов, че се пробва да гони вложителите.

" Вярваме, че резултатите от нашите старания са доста по-трайни от десетки управнически мандати и продължаваме да се борим за самостоятелна бизнес среда в България. При огромното медийно отразяване на тази поредна офанзива против плана, на необятната аудитория се внушава, че е налице някакво меродавно мнение за неправомерност на постройката, каквото в действителност на този стадий няма ", разясняват от " Артекс ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР