Дни, след като Facebook крайно неуспешно се опита да направи ...

Дни, след като Facebook крайно неуспешно се опита да направи

Всяка сутрин ставам и сякаш ме удрят с юмрук в стомаха

Дни, откакто Фейсбук извънредно несполучливо се опита да направи дълго чаканите промени в Newsfeed секцията, Марк Зукърбърг признава, че по никакъв начин не е елементарно да си изпълнителния шеф на Meta.

В подкаста на Джо Роуган Зукърбърг споделя, че първоначално на всеки работен ден се усеща тъкмо както всички нас - много смотано.

" Всеки ден се разсънвам и имам възприятието, че ме удрят с пестник в стомаха ", декларира софтуерният бизнесмен.

Той добавя, че е извънредно стресиращо да гледаш по какъв начин компанията ти пораства от дребен стартъп през 2004 година до софтуерен колос, който се прави оценка на 454 милиарда $. " Събуждам се заран, поглеждам телефона си, а там има към милион известия ", не престава Зукърбърг.

Затова откакто се разсъни, предприемачът избира да отдели час или два на някаква физическа активност, която го държи надалеч от екраните.

Тази физическа активност изключва джогинга като упражнение, тъй като, както Зукърбърг споделя, до момента в който тича, не престава да мисли за работа. Вместо това той се занимава с тренировки, които изискват цялостна централизация.

" Целта ми е да съм толкоз зает физически и интелектуално, че да не мога да мисля безусловно за нищо друго ", прецизира той.

Сред тези спортове попада джиу джицуто - бразилско бойно изкуство, за което Зукърбърг споделя, че му наподобява " първично " в положителния смисъл.

" След час-два тренировки съм подготвен да отида и да вземам решение който и да било проблем, който изскача в работата ми ", споделя още той. Спортът му оказва помощ и по-лесно да одобри и обмисли новините, които идват при него още от сутринта.

Зукърбърг признава, че и на него, тъкмо както и на милиони консуматори, му е мъчно да поддържа салдото сред обществените мрежи и персоналния си живот.

По негови думи един от главните съперници на Meta - Twitter - единствено способства за напрежението в живота му. " Не мога да прекарам доста време в Twitter, без да се натъжа ", показва Зукърбърг, въпреки че не прецизира за какво тъкмо се усеща по този начин.

За сметка на това предприемачът декларира, че Instagram, който също е благосъстоятелност на Meta, го зарежда с положителна енергия, така като множеството постове там не са чак толкоз сериозни. Той обаче не крие, че няма по какъв начин в обществените платформи да не се прокрадват " неприятни момчета ", които модерацията би трябвало да отстранява.

В подкаста Зукърбърг удостовери и един слух, който се върти от много време - че през октомври ще показа нови очила за виртуална действителност.

Очилата ще имат нови, разширени функционалности и ще оферират " зрителен контакт с виртуалната действителност ". Освен това всяко изражение на човешкото лице, което потребителят прави, незабавно ще се предава и на аватара му.

Това обаче ще допуска и по-висока цена от тази на първия модел очила на Meta - Meta Quest.

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg