Дни след жестокото убийство на малката Кристи в село Сотиря,

...
Дни след жестокото убийство на малката Кристи в село Сотиря,
Коментари Харесай

Лекари се хванаха гуша за гуша заради зверското убийство...

Дни след жестокото ликвидиране на дребната Кристи в село Сотиря, лекари от Спешна помощ в цялата страна не стопират да спорят дали държанието на техния сътрудник от Сливен е било вярно, написа Блиц.

Както бабата на момиченцето разкри, озовалият се на място Недко Димитров не е оказал никаква помощ и се е качил при водача на колата за спешна помощ, вместо при детето на път за болничното заведение.

В ефирен репортаж тя описа, че момиченцето е било още в схващане и е викало: " бабо, бабо ", само че лекарят по никакъв метод не е реагирал, а просто си е седнал на предната седалка до водача и я оставил сама с детето напът за болничното заведение в Сливен.

„ При това състояние аз нито мога да продължа прегледа, тъй като нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и освен това състояние аз нямам избор, по най-бързия метод би трябвало да го превозвам до лечебно заведение, да го изведа оттова и споделих:„ Добре, тогава ще останеш с нас ", споделя доктор Недко Димитров.

Много негови сътрудници, обаче, подлагат на критика дейностите му. Те настояват, че при всички положения е трябвало да се погрижи за детето, да го седира, щом е било в схващане и да се погрижи да не получи пневмоторакс - продупчване на белия дроб със счупените ребра.

Специалистите недоумяват и за какво момиченцето не е било напълно обездвижено, с цел да попречи придвижването му в допълнение да усложни контузиите.

Други го подлагат на критика и поради това, че по никакъв метод не е сложил венозен източник на момиченцето и просто не е направил нищо.



" Дори и да знае, че детето ще почине, той е задължен да остане до него ", разясняват във Facebook сътрудници на доктор Недко Димитров.

Има и такива, които го пазят и настояват, че само в България може да се срещне това близки на пациента да атакуват лекаря, да се качват с него в колата за спешна помощ и да пречат да си извърши отговорностите. В една от профилираните Facebook групи по този мотив се развихри същински спор.

Ето и част от мненията (от съображения за сигурност имената на лекарите са изтрити - б. а.).

- Докторът излезе по- черен от насилника! Ние сме неповторимо възмутителен народ! И при нас в Харманли имаше сходен случай. Бебе на няколко дни задавено( а то се оказва в мъка от недохранване и неприятни битови условия), мъж го хвърля с акта в колата за спешна помощ, без да се показа, че е бащата, и след това отново по медиите докторката не го качила в колата за спешна помощ, тъй като го дискриминирала.

Как изобщо може да се дава публичност, преди да бъде тествано! Работила съм в 3 страни, само че с такова отношение пациент мед. лице не съм се сблъсквала.

- Бабата в репортажа реве без сълзи и приканва лекарят да си получи „ заслуженото ”, не загатва името на изрода направил детето на части. Ами,че тя си продължава цирковете,че и по-големи. Но нали доктора не е от тяхната кръвна група... Нищо чудно в този момент лекарят да получи по-тежка присъда от тази на изверга.

В Абсурдиландия всичко е допустимо.

- С незнайно какви контузии, детето да не е на носилка, обездвижено с колани, шини и така нататък? Нали ребро може да се забие в бял дроб при преместване, преместване, гушкане...

- Ама чакай малко е тея какво чакат че детето ще е направено на кайма и идва докторът дето има силите на Иисус Христос, майна, и детето ей по този начин хоп регенерира виталният си потенциал? Какви са тея аборигенски мисли?

Линейката идва качва пациента и се транспортира до болничното заведение и там го обслужват и се борят за живота му.
- В Сливен няма, нямало е, няма и да има медицина. СП там е звено, което в случай че се затвори и хората знаят, че не могат да разчитат на него ще умрат по-малко хора. Мога да опиша по какъв начин качват човек, който не диша без никакви ограничения да ползват върху него и да го закарат като мъртвец до някакво псевдоотделение на носилка, даже без да го прегледат.

Как заради груба небрежност от тяхна страна преди време умря на 52 година баба ми, на 63 дядо ми. Как отпратиха майка ми в тежко положение да върви да търси незабавна помощ по какви ли не други места. В Сливен няма Спешна помощ и каквото и да се каже от пациентите за нея - имам вяра на пациентите!

- Щом този тъй наречените лекар употребява словосъчетанието "...врещи,крещи...да стартира циркове... " за човек държащ в ръцете си умиращото си най- скъпо създание то, той,не е нито доктор нито човек. Заслужава наказване.

- Имам поради: да имаш умиращо дете и да кажеш, че баба му ти пречи да извършиш обикновени избавителни дейности и да седнеш начело да се возиш като пасажер... Това е несериозно!

Станалото с колата за спешна помощ и разногласията към това дали е могла да бъде избавена дребната Кристи развихриха разногласия и към това не би трябвало ли да се подхващат законодателни промени, които да забранят изрично качването на близки на пациентите в колите за спешна помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР