Дни преди началото на дългоочакваните абитуриентски партита алкохолната индустрия, държавата

...
Дни преди началото на дългоочакваните абитуриентски партита алкохолната индустрия, държавата
Коментари Харесай

Абитуриенти, шофирането означава отговорност!

Дни преди началото на дълго чаканите абитуриентски празненства алкохолната промишленост, страната и част от най-хубавите артисти на България излизат с апел против шофирането в нетрезво положение измежду най-рисковата група – начинаещите и бъдещи водачи.
„ Има безчет прелестни моменти, за които си коства да живее човек, не пропилявайте живота си с глупави неточности и пазете околните и приятелите си! “ - обръщат се към зрелостниците стендъп комиците от група „ Нема К‘во “. Калин, Венсан и Жорони са част от обществения план на алкохолния производител Перно Рикар България „ ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ ”. Модулът е ориентиран към учениците от 11 и 12 клас, които са придобили документ за правоуправление на автомобил или това им следва скоро.
Кампанията започва през 2015/2016 образователна година и с всяка минала триумфът й става все по-забележителен. За задачите й е основан особено 17-минутен късометражен филм " Моментът в никакъв случай не е единствено един " с присъединяване на редица звездни артисти - Александър Сано, Силвия Петкова, Филипа Балдева и Силвестър Силвестров. Режисьор е именитият Зоран Петровски, а сценарист е Георги Иванов, работил по някои от най-впечатляващите български сериали. Но акцията надалеч не е обединяване само сред бизнес и известни лица. От идващия сезон сътрудник ще бъде и Министерство на образованието, а през цялото време планът се радва на безусловната поддръжка на Асоциация Родители, Българска асоциация на потърпевши при произшествия, СБА и Министерство на вътрешните работи, дирекция „ Пътна Полиция “.
„ Да пиеш и да тръгнеш да шофираш е като да стоиш пред замръзнало езеро и да скочиш в него! Безсмислено, жалко и води до съществени контузии! Бъдете рационални, тъй като най-хубавото в живота следва! “ – съветва бъдещите и млади водачи Ники Станоев.
Актьорът, е един от посланиците на „ ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ ”, дружно с група „ Нема К‘во “, Александър Сано и Силвия Петкова. Тази образователна година, за следващ път, точно те изминаха стотици километри, с цел да се срещнат лице в лице с учениците в едни от най-активните учебни заведения в страната – Разград, София, Етрополе, Горна Малина, Златица, Червен бряг, Мездра. С тях актьорите приказваха за предварителната защита на един от най-наболелите проблеми в този интервал на годината - баловете, когато рискът от пътни катастрофи в резултат на използването на алкохол доста се усилва. Броят извършени часове по тематиката за 2018/2019 образователна година е 400, а общият брой на осведомените с казуса възпитаници от началото на акцията преди четири години е съвсем 20 000.
„ За момент всичко може да се преобърне. Помислете за хората, които ви обичат и се сетете какъв брой животи безсмислено са си отишли по пътищата. “ - приканва Силвия Петкова.
„ Младият човек желае постоянно да е готин. И в случай че ти успееш да му втълпиш, че е доста готино да не правиш грешката да шофираш откакто си пил, триумфът е обезпечен “, безапелационен е Александър Сано.
Повече информация за програмата може да откриете на  www. karaiotgovorno.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР