Дни на равносметки след края на 46-ото Народно събрание и

...
Дни на равносметки след края на 46-ото Народно събрание и
Коментари Харесай

КНСБ: Минималната заплата трябва да стане 760 лв. за 2022 г.

Дни на равносметки след края на 46-ото Народно заседание и идните избори. Новият длъжностен кабинет би трябвало да залага политики, не се е случвало до момента служебно държавно управление да прави бюджет. Господин Алексиев от дълго време работи в областта на железопътния превоз, господин Белчев е във финансите повече от 7-8 години ", изясни пред Българска национална телевизия Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му Европейската комисия слага остро въпроса за неприемане на Плана за възобновяване. " Другият парещ картоф, който би трябвало да реши новото служебно държавно управление е този, час по-скоро ", добави Пламен Димитров.

Според прогнозите му, инфлацията ще доближи близо 5 % до края на годината. " Това повишаване би трябвало да бъде обезщетено и в частния бранш през есента ", съобщи той и добави, че инфлацията е забавен развой, тъй като вкарва и спомагателни доходи в бюджета. По думите му, са нужни тези умерени нараствания, които да са съобразени с потребностите на хората, защото има артикули и услуги от първа нужда, които порастват. " Не е обикновено зеленчуците и плодовете да са на тези цени в естествения си сезон ", посочи той.

" Търговците пробват нови цени и дали пазара ще ги поеме зависи от мястото на регулаторите ", съобщи Димитров. " Трябва да бъде контрактувана 760 минимална заплата за 2022 година, а като се одобри еврото би трябвало да стане 1000 лева Спекулата на цените зависи от прозрачността на ценообразуването, зависи от регулаторите, не може да има покачване три пъти на една стока. Аз чакам от началото на идната година двуцифрено нарастване на цените на топлоенергията поради цената на газа ", добави президентът на КНСБ.

Относно това дали ще продължи да се изплаща помощта от 120 лв. за пенсионерите, той съобщи: " Няма кабинет, до момента роден, който да смъкна нещо надолу като заплащане ". Според Пламен Димитров предизборната акция от дълго време е почнала. " С новия бюджет би трябвало оптимално да се поддържат бизнесът, заетостта и обществената сфера ", сподели още Димитров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР