„Дневният ред, който заедно начертахме за устойчиво развитие до 2030

...
„Дневният ред, който заедно начертахме за устойчиво развитие до 2030
Коментари Харесай

Борисов на среща на високо равнище на ООН: Пандемията от COVID-19 ясно показа, че Дневният ред 2030 е по-важен от всякога

„ Дневният ред, който дружно начертахме за стабилно развиване до 2030 година, е изключително значим за България като ключ за справяне с неравенствата и метод за постигането на проспериращо и спокойно общество “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на изявлението си в първата за Десетилетието на действието Среща на високо ниво по устойчивото развиване, която се организира в границите на Общия спор на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Тази година форумът и съпътстващите го събития се състоят напълно онлайн поради пандемията от COVID-19.

Пред международните водачи българският министър председател акцентира, че още с приемането през 2015 година на 17-те цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации, страните членки поемат и дълготраен ангажимент за постигането им. Сред тях са изкореняването на бедността, икономическото развиване, понижаване на неравенствата, качествено обучение, мир и правдивост.

„ Остават ни единствено 10 години за осъществяването им и е нужна цялостна готовност на интернационалната общественост “, уточни министър-председателят Борисов. Той подчертава, че поради пандемията от COVID-19 се следи закъснение в осъществяването на задачите, като на напред във времето излизат изострените обществени неравенства, бедността, сериозните последици от измененията на климата.

„ Пандемията от COVID-19 ясно сподели, че Дневният ред 2030 е по-голям от всеки път. Обявеното Десетилетие на действието ще бъде и Десетилетие на възобновяване с фокус върху задачите за развиване “, означи Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Той бе безапелационен, че пандемията е посочила също, че нито една страна не може да се оправи сама с последствията.

„ Необходими са тясно съдействие и координирани дейности. Всички ние би трябвало да осъществим своя дял от уговорките си при прецизното съблюдаване на правилото “никой да не бъде изоставен” и с присъединяване на заинтригуваните страни “, означи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година По думите му ангажираността на неправителствения бранш, бизнеса, младежите, университетските среди, уязвимите групи и локалното ръководство е основна за постигането на начертаните 17 цели.

Премиерът Борисов напомни, че тази година България показа първия си непринуден народен обзор на осъществяването на задачите. Наред с достиженията бяха разпознати и някои провокации пред постигането им. „ Необходимо е възстановяване на качеството на образованието и опазването на здравето “, очерта българският министър-председател в изявлението си на срещата на високо ниво. Той сложи акцент също върху нуждата от надеждно използване на законодателството за запазване на природата.

„ Планираме да изградим народен механизъм за съгласуваност на осъществяването на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване с присъединяване на държавното управление и необятен кръг заинтригувани страни “, добави Борисов.

Пред участниците в срещата министър председателят посочи, че мотото на българския парламент “Съединението прави силата” е изцяло годно и във връзка с постигането на задачите на Организация на обединените нации. „ България е подготвена да извърши своята част. Време е за дейности “, сподели още Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

В срещата на високо ниво с българския министър-председател участваха още 23-ма държавни и държавни ръководители от страни като Австрия, Финландия, Норвегия, Словения, Аржентина, Перу, Ливан, Мароко, Република Южна Африка и други.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР