Дневник Министърът на икономиката в служебното правителство Даниела Везиева участва в

...
Дневник
Министърът на икономиката в служебното правителство Даниела Везиева участва в
Коментари Харесай

Министър Везиева даде началото на нова инвестиция за над 30 милиона лева

 Дневник Министърът на стопанската система в служебното държавно управление Даниела Везиева взе участие в церемонията по първата копка за построяването на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриалния парк " София-Божурище ", оповестиха от икономическото ведомство.

Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лв., като се чака тя да бъде приключена до края март 2023 година.

" За министерството на стопанската система е предпочитано узаконяването на сходен вид вложения. България е вярното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са положително място за развиването на фирмите ", е декларирала министър Везиева, представена в прессъобщението.

По думите й, единствено за последните няколко месеца са сертифицирани 12 плана по Закона за поощряване на вложенията на обща стойност над 400 млн. лева, с капацитет за откриване на близо 1500 работни места. Проектите са най-вече отвън столицата, включително - четири в община с безработица над междинната за страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е резултат от другия метод в работата на екипа през последните месеци, който заложи на построяването на една чиста капиталова среда, без корупция ", е показала Даниела Везиева.

Тя е поздравила управлението на компанията за реализирането на инвестицията и за основаването на нови работни места по време на пандемията.

На церемонията са участвали още изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев и изпълнителният шеф на " Национална компания индустриални зони " Антоанета Барес.

Припомняме, че комерсиална верига " ЗОРА " започва план за създаване на нов логистичен парк с административна постройка и хранилища за обслужване на комерсиалната мрежа. Логистичният център включва административна постройка и складова база в Индустриалния парк " София-Божурище ". Той ще бъде издигнат върху терен от 80 000 кв.м и ще бъде осъществен в два стадия. Строителството ще се извършва по модерна технология, с висококачествени материали; заложен e висок % на енергийна успеваемост и енергийна самостоятелност чрез лична фотоволтаична апаратура. Предвижда се и създаване на зарядна станция за електрически коли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР