Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията

...
Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията
Коментари Харесай

Преди изборите: ГЕРБ ще помогне на "Демократична България" за регистриране на листата им в Стара Загора

" Дневник " следи значимите политически вести и реакциите по тях. Статията се обновява.

11:01Членът и представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов подлага на критика сътрудниците си за решението им за казуса с регистрацията на листата на " Демократична България " в Стара Загора. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че то е " изцяло неуместно ".

Томов, който е от квотата на " Демократична България " добави, че не може да разяснява проблема в качеството си на представител на ЦИК, тъй като изрично не е склонен с решението, което е било взето. Той добави, че може да изрази персоналното си мнение, само че не и да аргументира мнението на комисията по този въпрос.

" Личното ми мнение е, че това беше много сериозна неточност на ЦИК или по-скоро тя пропусна да поправи позволена неточност на районната изборна комисия. Става въпрос за опит за регистрация с електронни подписи на документите. От инспекцията, която ЦИК направи, откакто взе това решение, се откри, че има още 12 районни изборни комисии, в които обединението се е записала по същия метод без никакви проблеми ", изясни представителят на ЦИК.

Повече четете 10:14От " Изправи се.БГ! Ние идваме! " не виждат смисъл от предизборно съглашение. Според съпредседателя на обединяването Николай Хаджигенов на този стадий то не е належащо и по тази причина не чака такова да бъде подписано. Пред " Нова телевизия " той за следващ път атакува основния прокурор Иван Гешев, като съгласно него той пази ползите на избрани политически фигури. Хаджигенов сподели още, че за обществото може да е един добър урок, в случай че Делян Пеевски още веднъж стане народен представител, а " Изправи се.БГ! Ние идваме! " не успее да влезе в Народното събрание.10:03Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев разгласи пред Би Ти Ви, че хора от Българска социалистическа партия водят неофициална акция против президента Румен Радев. По думите му по партийната телевизия се е говорило, че той е изменник. Той изрази и неодобрение от " мъчно взетото решение " за поддръжка на Радев на идните президентски избори.

" Изборите две в едно са огромен бонус за Българска социалистическа партия и това е с помощта на Румен Радев. Много хора от левицата харесват този президент и ще гласоподават за него и най-вероятно ще пуснат гласа си и за Българска социалистическа партия ", сподели Станишев и посочи, че при осъществяване на единствено парламентарни избори надали толкоз хора ще отидат до урните да пуснат гласа си за партията.

Бившият водач на Българска социалистическа партия сподели още, че другите претенденти за президенти са доста по-слаби политически от Румен Радев и по тази причина той ще бъде определен още веднъж.09:57БСП опроверга Кирил Петков, че водят договаряния  Преди изборите: ГЕРБ ще помогне на
© Лили Тоушек

Българска социалистическа партия не води договаряния с " Продължаваме промяната ". Това се схваща от публична позиция на изпълнителното бюро на партията, изпратена до медиите. Повод за реакцията е вчерашното изявление на някогашния длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков, който при откриването на акцията на своята политическа мощ уточни " Демократична България " и като евентуални сътрудници, а по-късно посочи, че се водят диалози с обособени членове на Българска социалистическа партия и " ИТН ".

" Ние държим на прозрачността в политиката и години наред се борим против задкулисието. Вчера Кирил Петков разгласи, че води диалози с хора от Българска социалистическа партия. Никой от законните органи на партията не знае за сходни диалози. Ако някой го прави от наше име, дано се знае, че не е упълномощаван за това. Както към този момент декларирахме, ние сме отворени за разговор, само че след изборите и по правила, кардинално и обществено ", написа в позицията на Българска социалистическа партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР