Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Дълго време ще е нужно ваксиниране веднъж годишно, смята шефът на "Пфайзер"

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

.

По думите му такава мярка може да се постанова " години наред " в името на това да се поддържа " високо равнище на отбрана ".

Разговорът с Бурла е отпреди установяването на разновидността Омикрон, открит първо в Южна Африка. Според Бурла, който разяснява въпроса за нуждат от модификации на имунизациите поради нови разновидности, компанията към този момент го е правила след появяването на Делта (засечен в Индия) или Бета (в Южна Африка), само че това се е оазало излишно.

" Пфайзер " работи по актуализирана версия на имунизацията си поради Омикрон, която може да е подготвена до 100 дни.

До края на годината се чака " Пфайзер " да е доставила 3 милиарда дози от имунизацията си, а за следващата година са планувани още 4 милиарда По думите на Бурла " фундаменталната конструкция на обществото ни би била застрашена " без имунизациите по време на пандемията.

По мотив продажбите на ваксина, които се чака да доближат 35 милиарда тази година, Бурла показва, че по-важното е спасяването на милиони животи и спестяването на " трилиони долари " загуби на световната стопанска система (ако човешките измеренията на злополуката бяха още по-големи и това бе забавило възстановяването).

Бурла насочва и обръщение към нежелаещите да се имунизират:

"За тези, които просто ги е боязън, единствената страст на човешките същества, по-силна от страха, е любовта. Винаги употребявам арумента, че решението да си сложите още една ваксина е повлияе освен на вашето здраве, ще повлияе и на здравето на другите и изключително на здравето на хората, които най-вече обичате, тъй като с тях ще взаимодействате. И по този начин, съберете кураж да превъзмогнете страховете си и направете каквото би трябвало. "
Алберт Бурла,
изпълнителен шеф на "Пфайзер "
10:21Мерки в Италия и ГерманияИталианската организация по медикаментите АИФА даде зелена светлина за имунизирането с препарата на " Пфайзер " / " Бионтех " на децата на възраст от 5 до 11 години, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. На децата в тази възрастова група ще бъде поставяна една трета от дозата, поставяна на подрастващите и възрастните. Съгласно рекомендацията на АИФА ще им бъдат сложени две дози. Времето сред слагането на първата и втората ще бъде три седмици.

Правителството в Рим реши да включи армията в помощ на тестването на учениците, с цел да могат учебните заведения в Италия да останат отворени. Планът планува с изключение на наличната си инфраструктура за тестване армията да даде за задачата 11 от лабораториите си по молекулярна биология в осем района. Обектите ще проучват пробите, взети вкъщи благодарение на мобилни военни екипи. Целта е да се форсира тестването на учениците.

В Германия армията също активизира спомагателни сили за битка с пандемията. Командването на Бундесвера разгласи, че към разположените все още за тази цел 8000 военнослужещи ще се причислят още 4000, които да оказват помощ в битката с четвъртата вълна на пандемията, която засегна изключително тежко някои елементи на Германия. Същевременно федералната република форсира темповете на имунизацията, само че може да не реализира задачата, която си е сложила. Във вторник по данни на Института " Роберт Кох " са сложени рекордните над 800 хиляди ваксинни дози.

Въпреки това обаче даже и с този ритъм немските управляващи няма да могат да изпълнят задачата, която са си определили до Коледа да слагат най-малко 30 млн. дози (което включва първи, втори и бустерни).
Засега изцяло ваксинираните в Германия против COVID-19 са минимум 57 млн., което прави 68.6 % от популацията.10:20Великобритания купува още дозиВеликобритания заяви, че е договорила съглашения да закупи още 114 милиона дози от имунизациите против COVID-19 на " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна ". Лондон посочи, че е ускорил сключването на договорите предвид на появяването на новия вид Омикрон, съобщи " Ройтерс ".

Сделката планува през идната година и през 2023 година Англия да получи още 60 млн. дози от препарата на " Модерна " и 54 млн. от този на " Пфайзер ". В договорите е заложен и достъп до модифицирани ваксини, ако такива се окажат нужни за битката с варианта Омикрон или който и да е различен вид на вируса, уточни английското здравно министерство.09:17Мигрантите по света изненадващо са се нараснали през 2020 година макар COVID-19Броят на интернационалните мигранти по света е леко повишен през 2020 година макар коронавирусната пандемия и нейното въздействие върху напредванията на хората и макар многото затворени граници поради нея. Това установи годишният отчет на Международната организация по миграцията (МОМ), представен от " Франс прес ".

През предходната година интернационалните мигранти са били 281 млн. души, което е 3.6 % от популацията на света. За съпоставяне - през 2019 година те бяха 272 млн. души. Но съпоставено с далечната 1970 година, това е с 200 млн. души повече. В отчета на организацията се показва, че в случай че не е била пандемията и рестриктивните мерки и нарушаванията на интернационалните връзки, до които тя докара, два милиона души са щели да поемат предходната година по пътя на миграцията.

В отчета се споделя, че единствено през предходната година по света са били въведени към 108 хиляди рестрикции на пътуванията, а броят на пасажерите на самолети е намалял с 60 % - до единствено 1.8 милиарда по отношение на 4.5 милиарда през 2019 година

 Коронавирусът по света: Дълго време ще е нужно имунизиране един път годишно, счита шефът на
© Reuters

Но даже интернационалните миграции да са били забавени от коронавирусната пандемия, серия от спорове, принуждение и естествени бедствия са довели до увеличение на по този начин наречените вътрешни мигранти (които се реалокират от едно на друго място в страните си). През 2020 година техният брой е бил 40.5 млн. по отношение на 31.5 млн. през 2019 г.09:16Южна Корея регистрира нов връх в броя на новозаразенитеЮжна Корея регистрира през последното денонощие нов връх в броя на новозаразените с ковид, оповестиха локалните здравни управляващи, представени от " Ройтерс ". По данни на Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите новите случаи за миналите 24 часа са 5266, написа Българска телеграфна агенция.

Това става, откакто ден по-рано броят на новозаразените за пръв път надвиши 5000 за денонощие, както и на фона на безпокойствие от внезапното нарастване на пациентите с тежки признаци. Вчера Южна Корея удостовери първите пет случая на зараза с новия вид на ковид Омикрон.09:13Гръцкият парламент утвърди наложителното имунизиране за хора над 60 годиниГръцкият парламент одобри законодателна корекция, предвиждаща имунизирането против COVID-19 да стане наложително за хората над 60 години, предадоха организациите, представени от Българска телеграфна агенция. Поправката поддържаха ръководещата партия " Нова народна власт ", която разполага с болшинство от 157 депутати в 300-местния парламент, и левоцентристката опозиционна партия " Движение за смяна ". Против гласоподаваха най-голямата опозиционна партия СИРИЗА, Гръцката комунистическа партия, дребната лява групировка " МЕРА 25 " и десноцентристката " Елиники лиси " ( " Гръцко решение " ).

Поправката беше направена като част от законопроект за активността на Националната централна работа по публичните поръчки в областта на опазването на здравето. В поддръжка на целия законопроект в общи линии гласоподава единствено " Нова народна власт ". Гласуването беше предшествано от диспути по оповестеното във вторник от премиера Кириакос Мицотакис решение за наложителна имунизация против ковид на жителите над 60 години и санкция от по 100 евро на месец за всеки, който не се е имунизирал до 16 януари.

По време на дебатите Мицотакис реагира на острите рецензии на опозицията против санкцията от 100 евро. " Наистина ли финансовата мярка от 100 евро е прекомерно строга? Отговорът е елементарен: единствено санкцията ще придаде на това решение в действителност наложителен темперамент ", сподели министър председателят. По думите му мярката се подхваща, с цел да бъде опазено здравето на хората. Той акцентира, че определената в Гърция санкция е " надалеч от санкциите в размер на 7000 евро в Австрия и до 1000 евро за нарушение на законодателството за COVID-19 в Италия ".

 Коронавирусът по света: Дълго време ще е нужно имунизиране един път годишно, счита шефът на
© Reuters

Премиерът уточни, че държавното управление е изчерпало всички благоприятни условия да убеди хората, преди да вземе решението за наложителна имунизация на хората над 60 години. " Девет от 10 гърци, които умират от ковид, са над 60 години. Повече от осем от 10 измежду тях не са били имунизирани. Това са хора, които безспорно са изложени на максимален риск ", сподели Мицотакис и добави, че " в случай че останат незащитени, те ще доведат до рецесия националната система на опазване на здравето ". Той съобщи по време на дебатите, че 17 % неимунизирани хора над 60 години е " прекомерно огромен %, с цел да бъде пренебрегнат ".

Мярката няма да важи за преболедували през последните шест месеца, както и за хора със съществени здравословни проблеми като аутизъм и епилепсия. Глобите ще се постановат с налозите чрез продан на информация с държавната база данни за общественото обезпечаване, a парите от тях ще отиват в бюджета на националната система на опазване на здравето. В Гърция, която е с население близо 11 млн. души, са регистрирани над 18 хиляди смъртни случая и близо 950 хиляди заразявания с вируса.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР