Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: До три години затвор за фалшив COVID сертификат в Украйна

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:55Нидерландия връща маските и дистанциятаНосенето на маски още веднъж е наложително на публични места на закрито в Нидерландия, където държавното управление реши да не чака с връщане на рестриктивните мерки до влизане в нова вълна на коронавирусната зараза. Предлагащите услуги, свързани с персонална среща с клиентите, като фризьори, продавачи и сервитьори също ще би трябвало да носят непрестанно маски.

Връща се и условието за отдалеченост от 1.5 м, което беше анулирано с напредването на имунизацията в Нидерландия.

Правителството реши да разшири потреблението на Коронавирус пропуските (QR code) като от събота те ще са наложителни за спортни събития, в това число за здрителите, както и за посещаване на фитнес салони. Ще ббъдат направени законодателни промени, които да разрешат инспекцията на пропуските и на обществени места, където до момента те не са били наложителни като учебни заведения, работни места. Работодателите ще получат право да изискват пропуща от своите чиновници, въпреки че това няма да е наложително.

На работодателите е предложено, в случай че бизнесът им разрешава, да върнат чиновниците си към работа от вкъщи, с цел да се лимитират контактите.

От декември слагането на трета доза ваксина против COVID-19 ще стане налично за всички жители. Сега бустерната доза се предлага единствено на хората над 60-годишна възраст. Здравният министър Хуго де Йонге прикани всички неимунизирани да се ваксинират.
08:35Украйна криминализира подправените Коронавирус сертификатиИзползването и основаването на подправени документи за имунизиране против COVID-19 предстои на наказателно гонене и се санкционира с санкция или затвор, съгласно ново законодателство, признато на първо четене в Украйна, заяви Ройтерс.

Киев се забави с доставката на ваксини и в този момент среща компликации да убеди скептичното си население да ги одобри, макар, че те са наложителни за някои държавни чиновници и в " алените " зони. В Киев, единствено имунизирани или приносители на негативен Коронавирус могат да посещават заведения за хранене и спортни зали, както и да пътуват с градския превоз.

Това докара до преуспяване на черния пазар на документи и полицията води стотици следствия на такива случаи, написа Ройтерс.

" Липсата на отговорност за такива закононарушения основава условия за по-нататъшно подправяне на документи ", съобщи здравният министър Виктор Ляшко, добавяйки, че това " основава непосредствена опасност за живота и здравето на украинските жители ".

Проектозаконът планува санкция до 2600 $ или две до три години затвор за умишлено потребление на подправени документи за имунизация или за внасяне на подправени данни в медицинските регистри. Подготовката на подправени документи за продажба ще се санкционира с до три години затвор или санкция от 6460 американски $.

От началото на пандемията в Украйна са регистрирани 2.96 млн. случая на COVID-19 и 68 727 умряли. единствено към 7.5 млн. души, по-малко от 20% от популацията, са изцяло имунизирани.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР