Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Путин поиска да се построят нови места за лечение на COVID-19

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:47Нидерландия постанова нови и " неизбежни " ограничавания Нидерландия ще наложи нови ограничавания в опит да възпре неотдавнашния скок в инфекциите с ковид, сподели през днешния ден здравният министър Хуго де Йонге, представен от " Ройтерс ". " Не можем да избегнем приемането на нови ограничения ", сподели де Йонге. " Броят на болните от COVID-19 в лечебните заведения бързо пораства ", добави той, написа Българска телеграфна агенция.

Де Йонге не даде детайлности за новите ограничения, за които съгласно него ще бъде взето решение на следващия ден. Телевизията НОС заяви, че най-вероятно държавното управление ще направи наложително носенето на маска на доста обществени места и ще разшири използването на така наречен " коронапропуск ", който потвърждава, че лицето е имунизирано против COVID-19 или има неотдавнашен негативен тест.

Броят на инфектираните с ковид в Нидерландия пораства от месец и през последната седмица доближи най-високото равнище от юли. Днес случаите бяха 7700 - с 45 % повече в сравнение с преди седмица. Много лечебни заведения отново стартират да лимитират плановия банкет, с цел да освободят място за незабавни случаи на заболели от COVID-19.

Повечето ограничавания в Нидерландия бяха отстранени на 25 септември с въвеждането на " коронапропуска " като условие за навестяване на питейни заведения, заведения за хранене, клубове или културни събития. Миналата седмица нидерландските здравни управляващи оповестиха, че множеството от приетите в болница пациенти не са имунизирани. Според държавни данни към 84 % от пълнолетното население в Нидерландия са изцяло имунизирани против COVID-19.08:38Путин изиска да се построят нови места за лекуване на COVID-19Руският президент Владимир Путин изиска от армията да построи спомагателни обекти за лекуване на растящия брой пациенти с COVID-19, съобщи ДПА. Тези спомагателни места за лекуване би трябвало да разтоварят здравната система, сподели Путин на среща с министъра на защитата Сергей Шойгу, съобщи Българска телеграфна агенция.

Броят на новите случаи на ковид в Русия надвишава 40 хиляди дневно. Починалите минаха прага от 1000 на денонощие. Експерти допускат обаче, че действителният брой е доста по-голям.

" Никога до момента не се е случвало нещо сходно ", сподели Путин.

Заради внезапното покачване на случаите на заразяване на работещите в цяла Русия беше казано да си останат у дома до 7 ноември. Столицата Москва и други райони са в непълен локдаун. Повечето магазини са затворени, само че супермаркетите и аптеките не престават да работят. Руското управление продължава да приканва хората да се имунизират. Имунизирано е обаче едвам към 30 % от популацията.

Макар в Русия да няма утвърдени задгранични ваксини, тя създаде пет свои. Много руснаци обаче не имат вяра на създаваните в страната им препарати, които към момента не са утвърдени от Световната здравна организация и Европейската организация по медикаментите. Високата смъртност, обвързвана с коронавирус, се отразява и на демографските трендове.

Статистическата работа " Росстат " заяви, че към края на септември популацията на Русия е било 145.8 милиона при 146.17 млн. в края на предходната година. Общата смъртност в Русия се е нараснала с 18.5 % през тази година, от януари до септември, в съпоставяне със същия интервал на тази година.

Според " Росстат " през септември са умряли 201 945 души, което е с към 37 000 или 18.3 % повече умряли от септември 2020 година 08:35Латвия получи апарати за обдишване и друга помощ от ЕСЛатвия получи колета с съоръжение за незабавна здравна помощ от Нидерландия, Финландия, Унгария и Швеция за помощ в битката с най-голямото повишаване на новозаразени с COVID-19 в Европейски Съюз, съобщи " Ройтерс ". Това се случва на фона на изоставаща имунизационна акция, отбелязва организацията.

Според осведомителната организация БНС предходната седмица балтийската страна е подала искане за помощ до Европейски Съюз за повече от 130 апарата за белодробна вентилация и стотици машини за следене на виталните индикатори.

Вчера в латвийски лечебни заведения са били на лекуване 1526 пациенти, заболели от COVID-19, което е най-високият до момента брой. Новинарски портал заяви, че през днешния ден една от огромните лечебни заведения в Рига е преустроила кулоар в неподготвено поделение за лекуване на пациенти. Друга болница в Рига е провела поделение за наблюдаване на пациенти, заболели от COVID-19 с 21 кревати в гараж, където нормално се паркират коли за спешна помощ. " В спокойно време никоя страна няма потенциала да се оправи с такава рецесия ", написа латвийският здравен министър Даниел Павлютс в " Туитър " и благодари на страните за помощта.

Шведската Агенция за цивилен непредвидени обстановки сподели, че е изпратила 80 вентилатора. Латвия е получила и шест вентилатора от Финландия и друго съоръжение от Унгария. Според националната медия Латвия преглежда и дали да изиска от Европейски Съюз изпращане на медицински екипи поради дефицит на болнични чиновници.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР