Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: COVID-19 ще стане по-управляем

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:43ЕС извади Аржентина, Перу и Намибия от рисковите за COVID-19Европейският съюз извади от листата на високорискови страни, за чиито жители влизането в Европа е нежелателно, Аржентина, Колумбия, Перу и Намибия.

Това беше направено след разбор на данните за разпространяване на коронавирусната зараза. В момента в листата на страни, от които може да се пътува в Европейски Съюз и по несъествени аргументи, като туризъм, са общо 20 страни. Сред тях са Украйна, Австралия, Япония, Сингапур, Канада, Саудитска Арабия и други

Според европейските правила страните от Европейски Съюз са свободни да смъкват рестриктивните мерки за пътешестване и за други страни за изцяло имунизирани пасажери.

08:31COVID документът става наложителен за Европейския парламентОт 3 ноември всички, влизащи в постройките на Европейския парламент, би трябвало да показват годен дигитален документ за Коронавирус на Европейски Съюз, заяви управлението на институцията.

Европейският Коронавирус документ ще е наложителен и за евродепутатите, както и за публицистите и чиновниците, откакто през септември той беше въведен като условие за достъп за външни гости. Хората, които нямат публикуван документ, могат да показват вместо него негативен резултат от PCR тест, изработен през последните 48 часа в Белгия, Люксембург или Франция.

За Народното събрание остават в действие и наложителното носене на маски и меренето на температурата на входовете в трите седалища - Страсбург, Брюксел и Люксембург.

Според управлението на Народното събрание Коронавирус документът ще разреши на евродепутатите да се върнат към персоналните срещи за парламентарна активност и се постанова заради другите равнища на имунизация в Европейски Съюз. Европарламентът е първата европейска институция, която вкарва като наложителен зеленият пропуск.

 Сградата на Европейския парламент в Страсбург
© European parliament (audiovisual service)

Сградата на Европейския парламент в Страсбург

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР