Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: "Пфайзер" обяви 95.6% ефективност на бустерната си доза

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:50Румъния имунизира съвсем 100 хиляди души за денОбщо 99 376 дози ваксини срущу COVID-19 са сложени в Румъния за едно денонощие, сочат данни на Националния комитет за съгласуваност на имунизационните действия, представени от Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

Напоследък имунизационната акция в Румъния още веднъж набира скорост на фона на утежняване на епидемиологичната конюнктура и предстоящи нови ограничавания. Според румънските медии една от вероятните ограничения може да бъде въвеждане на вечерен час за неимунизираните.

От декември в Румъния са сложени 11 485 084 дози ваксина на 6 156 068 души. От тях 5 778 190 са изцяло имунизирани, а 630 136 души са получили трета доза. По данни на европейската здравна организация едвам 35.6% от румънците са имунизирани, което е второто най-ниско равнище след България - 24%.

 Коронавирусът по света:
© Associated Press
08:34Мароко ограничи достъпа до обществени места за неваксинираниМароко вкара имунизационен пропуск, с който ще се потвърждава направена имунизация против Коронавирус и с представянето на който носителите му ще получават достъп до публични места, съобщи Франс прес. Сред тях са хотели, туристически обекти, заведения за хранене и други заведения, магазини, спортни зали и публични зали, както и за достъп до административни здания.

Решението на управляващите предизвика неодобрение измежду някои жители, които показаха възраженията си в обществените мрежи, написа Българска телеграфна агенция.

Близо 57% от популацията е изцяло имунизирано, като с две дози ваксина против COVID-19 са над 21 млн. от 37-те млн. мароканци. 08:22Китай разгласи 43 нови случая на COVID-19Китай записва 43 нови случая на заразяване с ковид през последното денонощие, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на китайските здравни управляващи.

Двадесет и осем от новите случаи са локални. През предходното денонощие локалните случаи бяха 13.
Новите случаи са регистрирани в провинциите Гансу, Шенси, Хъбей, Гуейчжоу и Цинхай, а също по този начин в самостоятелните райони Вътрешна Монголия и Нинся и в столицата Пекин.

Новите асимптоматични случаи на заразяване, за които китайските управляващи водят обособена статистика, са 26. От началото на пандемията Китай е оповестил 96 665 на COVID-19. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР