Дневник следи новините след парламентарните и президентските избори и развитието

...
Дневник следи новините след парламентарните и президентските избори и развитието
Коментари Харесай

След изборите: договореният дефицит в бюджета догодина означава поемане на нов дълг от 5-6 млрд. лв.

Дневник " следи новините след парламентарните и президентските избори и развиването на политическата обстановка в страната. Статията се обновява.

.

В Закона за бюджета за 2021 година бе записан предел на поетия нов дълг от 4.5 милиарда лева, подсети икономистът. Допълни, че е допустимо част от недостига следващата година да се финансира от фискалния недостиг т.е. от спестяванията на страната.

Като има недостиг, няма по какъв начин да няма дълг, те са скачени съдове.
 Георги Ганев

В отговор на въпрос уточни, че вижда себе си в Народното събрание, а също така трите партии от състава на " Демократична България " разискват дали би трябвало да имат министри в бъдещия кабинет или единствено да го поддържат.
08:46Явор Божанков: Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия желае промяна на преговорния екип  След изборите: контрактуваният недостиг в бюджета следващата година значи вдишване на нов дълг от 5-6 милиарда лева
© Юлия Лазарова
" Вчера бях доста обезпокоен, тъй като представители на Българска социалистическа партия от вътрешната съпротива обикаляха студиата и говореха, че Българска социалистическа партия не би трябвало да взе участие в ръководство ", съобщи пред " Нова телевизия " Явор Божанков от социалистите. Според него в случай че те, " ИТН " или " Демократична България " не са в ръководството, ще значи, че 47-ото Народно заседание ще има къс живот, предстоят нови избори, а страната ще навлезе в тотална социално-икономическа и политическа рецесия. " Всяка мощ, която е съдружен сътрудник, би трябвало да поеме ясна отговорност посредством директно присъединяване ", съобщи Божанков.

Според него вътрешната съпротива в партията, която назова " играещите хоро ", са желали оставката на Корнелия Нинова, само че тя не им стига и в този момент желаят промяна на преговорния екип. За хорото разясни, че огромна част от тях са се хванали на хоро в нощта на президентските избори. По този метод щабът на Румен Радев означи успеха в балотажа на 21 ноември.

" Нито един път за 200 дни не съм ги видял на митинг против ГЕРБ и Гешев. Нито един път до момента в който прокуратурата не нахлу в Президентството не съм ги виждал да изискат оставката на Гешев. Единственият митинг, на който съм ги виждал, е на " Позитано ", единствената оставка, която са желали, е на Нинова. Тези хора са подготвени да саботират договарянията. Искат бъдещият кабинет да се договаря от тях ", съобщи Божанков, като не пожела да посочва поименно. Според него несъответствуващи хора се пробват да употребят Крум Зарков. Юристът съобщи неотдавна, че би се кандидатирал за ръководител на Българска социалистическа партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР