Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите

...
Дневник следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Математик прогнозира, че следващата вълна от COVID-19 ще е до два месеца

" Дневник " следи онлайн новините за разпространяването на ковид, реакциите на управляващите и мненията на здравните специалисти.

09:38Имунолог: единствено за алергичните към съставките на имунизациите е противопоказно да се имунизиратВаксините работят, предотвратяват хоспитализацията, тежкото боледуване и гибелта, разяснява през днешния ден пред Българска национална телевизия началникът на лабораторията по клинична имунология в болница " Свети Иван Рилски " проф. Доброслав Кюркчиев.
Той акцентира, че единствено хората с алергия към някоя от съставките на имунизациите и тези, които са имали неврологични прояви при предходни имунизации не би трябвало да се ваксинират. " Други противопоказания няма. Наблюдава се параноя, незнание и боязън във връзка с имунизацията ", е мнението на професора.
 Коронавирусът в България: Математик предвижда, че идната вълна от COVID-19 ще е до два месеца
© Георги Кожухаров

" Ако този вирус не си отиде, само че го превърнем в един от многото вируси, които от време на време ни тормозят, без да ни вкарват в лечебни заведения и без да умираме от тях, задачата на имунизацията е изпълнена. Аз съм с три дози, нямам нищо срещу следващата година да си сложа и четвърта, в случай че се постанова. Както си повеждам колата на механически обзор, по този начин и ще се имунизирам годишно ", добави Доброслав Кюркчиев.09:31Проф. Огнян Кунчев: Следващата вълна от COVID-19 ще е до два месецаИмам наблюдаване, че мярката за зелен документ значително се съблюдава. Веднага си пролича въздействието на кривата на заболеваемостта. Но заплахата да имаме ново увеличени е доста огромна, в случай че поддържаме ниското равнище на имунизация и не се вкарват други рестриктивни ограничения, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви математикът проф. Огнян Кунчев. Той добави, че в случай че нещо не се промени, идната вълна може да пристигна в края на декември или януари09:22Математик даде три сюжета за развиване на заразатаИма три сюжета за развиване на заболеваемостта, който от тях ще се случи зависи най-много от това какъв брой ум имаме в главата, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " математикът Николай Витанов. Според него при първия сюжет заболеваемостта ще продължи да понижава и страната ще има спокойна Коледа. Вариант две е броят на новозаразените да се задържи на едно високо равнище към 2000 дневно. Третият сюжет е нов пик на инфектираните.
 Коронавирусът в България: Математик предвижда, че идната вълна от COVID-19 ще е до два месеца
© Лили Тоушек

Като съществени рискови фактори, които ще повлияят за реализацията на един или различен сюжет,Витанов уточни идващите от чужбина - какъв брой ще са те, какъв брой от тях ще са инфектирани и с какъв брой хора ще се срещнат. Вторият фактор са учениците и тяхното връщане, а третият е спазването на ограниченията.

Математикът счита, че сега под 50% от популацията е предпазени против ковид поради преболедуване и имунизация. Ако махнем подправените документи, може би процентът ще падне на 40, разясни той. Витанов предвижда, че в България в никакъв случай няма да стигне до цялостен локдаун.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР