Дневник публикува отвореното писмо на организацията Антикорупционен фонд към депутатите

...
Дневник публикува отвореното писмо на организацията Антикорупционен фонд към депутатите
Коментари Харесай

Призив към депутатите: Работата на комисията на Цацаров трябва да бъде проверена задълбочено

" Дневник " разгласява отвореното писмо на организацията " Антикорупционен фонд " към депутатите от 47-ото Народно заседание, което стартира работа в петък, 3 декември.

Уважаеми народни представители,
Уважаеми ръководители на парламентарни групи,

В качеството ни на антикорупционна гражданска организация от Фондация " Антикорупционен фонд " следим от близко работата на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) още от нейното основаване. Въз основа на нашите наблюдения считаме за извънредно значимо, наред с това тя да бъде реформирана, да се направи и подробен разбор какъв тъкмо е действителният резултат от нейната работа до този миг. Този разбор би трябвало да даде явен отговор на елементарния въпрос: защо данъкоплатците устоят подобен профилиран орган.

Призоваваме акцент да бъде подложен върху следните 10 значими въпроса:
Уважаеми народни представители,

Смятаме, че всяка институция би трябвало да бъде подготвена за щателна инспекция и Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество не е изключение от това. Отговорите на горните въпроси ще покажат дали КПКОНПИ е изпълнила своите функционалности, или се е трансформирала в институционална бухалка за преодоляване на политици и медии.

Антикорупционният фонд ще внесе актуалното писмо в деловодството на 47-ото Народното събрание и ще упорства за позиция по настояването за задълбочена инспекция на КПКОНПИ от страна на всички парламентарни групи.

С почитание,

Бойко Станкушев,
шеф на Фондация " Антикорупционен фонд "

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР