dnevnik.bgСлед еднодневно отлагане заради лошо време компанията SpaceX успешно тества

...
dnevnik.bgСлед еднодневно отлагане заради лошо време компанията SpaceX успешно тества
Коментари Харесай

След успешен тест SpaceX е готова за първи пилотилан полет през 2020 г.

dnevnik.bg

След еднодневно отсрочване поради неприятно време компанията SpaceX сполучливо тества през днешния ден избавителна система на капсулата си Crew Dragon за пилотирани полети и е подготвена да възобнови през 2020 година изстрелването на американски астронавти от американска територия с американски ракети и галактически кораби.

Целта на тестването е да се потвърди, че при спешна обстановка в първите секунди след изстрелването корабът има избавителна система, която да върне на Земята екипажа. Такава система преди няколко месеца избави живота на двама души при експлоадиране на съветска ракета от космодрума " Байконур ".

Стартът от Кейп Канаверал бе даден в 10:30 сутринта локално време, а капсулата се спусна 8 минути по-късно в Атлантическия океан на 32 км от брега. Това стана след изключване моторите на Falcon 9 на 19 км над океана при симулация на повреда 88 секунди след старта. Специалните мотори SuperDraco отдалечиха капсулата от ракетата с близо 2400 км/ч. За да е оптимално близко всичко до действителна обстановка, резервоарите бяха цялостни като за естествен полет. Поради това първата степен на ракетата се разруши в океана със зрелищна детонация.

Част от опита бе и по какъв начин ще реагират избавителните екипи. Затова се наложи отлагането на опита в събота - с цел да е положително времето и на старта, и в океана и всичко да бъде записано за разбор, в това число с видео камери.

Този път на борда нямаше хора, а единствено два манекена с сензори. В Crew Dragon ще има място за 7 души, които ще пътуват до Международната галактическа станция.

NASA има контракт за друга система за полети с " Боинг ". Основателят на SpaceX Илон Мъск остро подлага на критика плана им за ракета за полет до Луната като скандално пилеене на пари, защото тя коствала близо 1 милиарда $ и всичко това изгаряло в един старт, до момента в който основни елементи от неговите ракети са за многократна приложимост, което понижава разноските.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР