Днешното дерби между тимовете на Рилски спортист и Левски Лукойл

...
Днешното дерби между тимовете на Рилски спортист и Левски Лукойл
Коментари Харесай

Мач на седмицата на Sportal.bg: Рилски спортист - Левски Лукойл

Днешното дерби сред отборите на Рилски състезател и Левски Лукойл заема челно място в рубриката на Sportal.bg - " Мач на седмицата " , която ще ви показва забавни обстоятелства за най-вълнуващите конфликти от Националната Баскетболна Лига . Срещата сред двата топотбора в елита на родния шампионат е последна от 19-ия кръг на НБЛ и ще се организира през днешния ден от 19:00 в зала " Арена Самоков " .

Рилски състезател заема лидерската позиция в класирането на шампионата с актив от 14 победи и 2 загуби, следван компактно от Левски Лукойл, който е втори с 13 триумфа и 3 провали. Двата отбора към този момент изиграха два мача от постоянния сезон, като успехите са поделени. Първо " сините " надиграха своя противник със 75:64 в Самоков в първия кръг, а по-късно " Рилецо " си върна в " Универсиада " и взе безапелационен триумф с 87:73.

 Може да бъде изображение с 1 човек и standing

Отборът на Людмил Хаджисотиров дълго време трябваше да води тренировки без четирима основни играчи, които бяха част от националните си тимове - Павлин Иванов, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов и Нико Карвачо. Самоковци обаче би трябвало да влязат в римът оптимално бързо, тъй като през този месец ги чакат борби на три фронта - в НБЛ, Купата на България и ФИБА Къп. Рилски състезател е в серия от три поредни триумфа във всички турнирни, като в последния си дуел от второто завъртане не остави шансове на Берое в Стара Загора и го надделя с 92:78.

Отборният баскетбол е на респект в състава на Удо. Въпреки че " Рилецо " не разполага с главен точконосител в състава, отборът към момента е водач по маркирани точки приблизително на мач с 91.8 през сегашния сезон. Липсата на нарцисизъм резултира във висок брой завършващи подавания - 22.4 на мач през акцията, които са изцяло задоволителни да оглавят отборната ранглиста. " Рилецо " стреля най-хубавия % от зоната за две точки - 55%, има минимум позволени неточности в нахлуване - 12.8, и е водач по показател на полза със 110.7 в конкуренцията на останалите осем отбора в шампионата.

 Може да бъде изображение с 1 човек, playing a sport и ball

За момента водач на Рилски състезател е американецът Брандън Браун със приблизително по 13.6 точки и 5.7 асистенции. Още трима играчи от титулярната петица заслужават внимание - Павлин Иванов с 13.5 точки, чилийският национал Нико Карвачо с 13.1 точки и 9.1 битки, както и крилото Алекс Симеонов със своите 12.0 точки и 5.3 овладени топки под двата кръга. От пейката на Рилски положително усещане вършат американеца Трей Портър със приблизително 9.8 точки при 61% пукотевица от игра, Мирослав Васов с 8.1 точки и Тихомир Желев с 6.7 точки при 35% пукотевица от тройката.

Още при започване на сезона Левски Лукойл сподели че знае по какъв начин да печели в Самоков. Отборът на Константин Папазов реализира 11-точков триумф надалеч от вкъщи в първия кръг от шампионата, само че в този момент всичко се промени. " Рилецо " набра скорост, а при " сините " имаме цели две нови попълнения. Центърът Кийт Бенсън, който направи дебюта си със столичани преди към месец, а също по този начин и новопривлеченият гард Ракуан Мичъл, който евентуално ще изиграе първия си мач с тима довечера. Мичъл добре познава ситуацията в родния баскетбол, защото при започване на сезона бе част от Берое.

Също като в класирането, Левски Лукойл е втори по ефикасност след Рилски със своите 89.6 точки приблизително на мач, обещавайки високорезултатен конфликт довечера. " Сините " не преобладават в толкоз отборни статистически категории колкото днешния си противник, като най-видно е отстъплението при стрелбата им - от зоната за две точки Левски Лукойл стреля 43% против 55% за самоковци, а от тройката - 20% против 23%.

Въпреки това софиянци постоянно могат да разчитат на своето главно оръжие - центърът Данило Тасич. Сърбинът прави удивителен сезон със синия екип и записва приблизително по 20.0 точки, 9.7 битки и 4.1 асистенции. Чавдар Костов също е измежду най-полезните играчи в тима на Тити Папазов, като той способства с по 15.3 точки и 4.3 битки. Плеймейкърът Тайрън Бразелтън и крилото Христо Захариев нижат по 13.9 точки на мач, а потвърденият стрелец Венцислав Петков постоянно може да носи сила на съотборниците си - 13.1 точки от гарда. Всичко това, дружно с новите Бенсън и Мичъл, прави дуела за " Рилецо " много по-тежък от този, който завоюваха с 14 точси в " Универсиада " при започване на годината.

НБЛ, 19 кръг:
Рилски състезател - Левски Лукойл
Зала: " Арена Самоков "
Съдии: Мартин Хорозов, Николай Цинцарски, Ангел Иванов
Начало: понеделник, 19:00 часа, Max Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР