Днешният вот се провежда в условията на COVID, социално-икономическа и

...
Днешният вот се провежда в условията на COVID, социално-икономическа и
Коментари Харесай

Цената на COVID кризата: Колко голям е ударът върху доходите и икономиката?

Днешният избор се организира в изискванията на Коронавирус, социално-икономическа и здравна рецесия.

За равносметката на вредите от удара на ковид, прогноза за финансовия запас, с който ще разполага в мандата си новата власт и курса към еврозоната, който евентуално ще продължи. Специални посетители на изборното студио на bTV са Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система, икономическият консултант в КТ " Подкрепа " Ваня Григорова и Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията.

„ Не съм уверен, че здравната и социално-икономическата рецесия предопределиха вота. Може би той е резултат от процеси, които потеглиха преди двете “, съобщи Ганев.

Според Алибегов хората в ресторантьорския отрасъл са имали извънредно тежка година.

„ Не знам какъв брой от тях ще оцелеят, в случай че ластикът „ отваряне-затваряне “ продължи още дълго време “, добави той.

Според Григорова възстановителният проект на Европейска комисия за Коронавирус рецесията, който върви ръка за ръка с изпълняването на задачите на „ Зелената договорка “ няма да бъде „ избавителна лодка “ за България.

„ Това, за което упорства Европейска комисия, е подготовка и преквалификация в никой не знае какво, упорства за публично-частни партньорства, т.е. за наливане на още пари в частния бранш. Същият бранш, който би трябвало да работи на чист пазарен принцип и да съществува, когато има смисъл до него “, добави тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР