Днешният протест на автоинструкторите заради промените в наредба 37, която

...
Днешният протест на автоинструкторите заради промените в наредба 37, която
Коментари Харесай

Наредбата за автоинструкторите се отлага, те отмениха протеста си |

Днешният митинг на автоинструкторите поради измененията в разпоредба 37, която регламентира активността им, няма да се състои, оповестиха браншовите организации на учащите кандидат-шофьори.

Причината е, че през вчерашния ден се е състояла среща на организациите от бранша с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, на която той е изразил подготвеност за  нови диалози с браншовите автоинструкторски организации. На този стадий министерството отсрочва влизането в действие на Наредба 37, показват организациите, организиращи митинга.

С оглед на усложнената пандемична конюнктура, препоръчаното и постигнатите кардинални сделки по промените на Наредба 37 сред нас и министър Желязков отлагаме днешния митинг, декларират още автоинструкторите.

От сектора са срещу измененията в наредбата, съгласно които образователните коли би трябвало да бъдат благосъстоятелност единствено на юридически лица, а всички инструктори да са на трудов контракт. Автоинструкторите са безапелационни, че сходен правилник ще докара до всеобщи банкрути измежду дребните школи за образование.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР