Днешният мач между Лудогорец и ЦСКА ще бъде уникален по

...
Днешният мач между Лудогорец и ЦСКА ще бъде уникален по
Коментари Харесай

Орли и армейци прибавят нов фрагмент в своето голямо съперничество

Днешният мач сред Лудогорец и ЦСКА ще бъде неповторим по рода си. За първи път в историята на жестокото си съревнование тимовете ще влязат в пряк конфликт между тях, откакто единствено няколко дни по-рано са изгубили мач в Европа, написа " Мач Телеграф ".

В четвъртък и двата отбора дефинитивно изгубиха и последните си шансове да заемат най-малко предпоследното място в своите групи в Лига Европа и Лигата на конференциите. " Червените " паднаха безславно от норвежкия Бодьо/Глимт с 0:2 наоколо до северния полюс, а " орлите " също разочароваха съществено и позволиха проваляне с 0:1 от Цървена звезда. И едните, и другите обаче като че ли се бяха примирили към този момент със ориста си в тазгодишните си участия в шампионатите, и не останахме с усещане, че се хвърлиха с най-огромния вероятен възторг в европейските борби. Може би тъй като са отчели, че днешната среща е по-важна.
 Без дузпа на Лудогорец - ЦСКА, когато дербито се играе в Разград
Без дузпа на Лудогорец - ЦСКА, когато дербито се играе в Разград

Любопитна статистика

Както към този момент стана дума, в никакъв случай Лудогорец и ЦСКА не са срещали, откакто и двата тима са паднали в Европа. Поотделно обаче това се е случило по един път на всеки от тях. Статистиката демонстрира, че първенците реагират по-успешно на еврозагубата и са съумели да се утешат за нея с победа над ЦСКА. Това стана през ноември 2016 година. Тогава " орлите " изгубиха трагично от Арсенал на стадион " Васил Левски " в груповата фаза на Шампионската лига с 2:3, откакто водеха с 2:0. Победният гол пък бе дело на Месут Йозил в последната минута на мача, игран на 1 ноември. Четири дни по-късно първенците победиха ЦСКА с 2:1 в Разград. Точни за тях тогава бяха Вандерсон и Козмин Моци след асистенция на Вандерсон, а в самия завършек на срещата Густаво Кулма понижи за крайното 2:1.

Що се отнася до " алените ", те не съумяха да се надигнат с победа над Лудогорец, в единствения си мач против " орлите " след загуба в Европа. Това стана през август 2018-а. Тогава те първо изгубиха срещата-реванш с Копенхаген с 1:2 като посетител и отпаднаха от Лига Европа. Три дни по-късно отстъпиха и в Разград на дербито с 0:1 с гол на Вандерсон. Добрата вест за тях е, че основният воин за Лудогорец, както през есента на 2016-а, по този начин и през 2018-а - упоменатият бразилец, след това станал български национал, е контузен и няма да играе през днешния ден.
 Лудогорец и ЦСКА излизат в мач с голям <a href=залог " >
Лудогорец и ЦСКА излизат в мач с голям залог

Първото турнирно дерби сред двата водещи тима този сезон

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР