Днешният ден се оказа много емоционален за френския тенис, защото

...
Днешният ден се оказа много емоционален за френския тенис, защото
Коментари Харесай

Може го и на 37: Симон подчини 16-ия поставен в петсетова битка на последния си РГ

Днешният ден се оказа доста прочувствен за френския тенис, тъй като беляза отказването на Жо-Вилфред Цонга. Бившият номер пет дълго беше първа ракета на своята страна и локалните последователи разпореждаха най-големи очаквания точно на него, когато дойдеше време за Ролан Гарос. Цонга обаче по този начин и не можа да задържи бленуваната купа на мускетарите вкъщи и към този момент Яник Ноа ще би трябвало да изчака, до момента в който някой повтори неговото достижение, което датира от далечната 1983-а година.

Организаторите пък бяха приготвили страхотна гала по изпращането на към този момент някогашния състезател, който можеше да се наслаждения на момента дружно с част от своите сътрудници и другари. Точно в тази група можехме да забележим Жил Симон, за който това също е последно присъединяване в Париж. 37-годишният играч разгласи, че завършва със спорта в края на сезона и наподобява ветеранът се е въодушевил от представянето на Цонга, тъй като изнесе свръхестествен мач против Пабло Кареньо Буста и го в профил от надпреварата - 6:4 6:4 1:6 6:4 6:4. Симон страдаше от известни физически проблеми в края на дуела, само че стисна зъби и се поздрави с един от най-емоционалните си триумф в миналото, откакто часовникът беше отчел 4 часа игрово време. Сега за французина следва ново тежко тестване, а точно мач с коравия Стийв Джонън в идващия стадий на шампионата.

Местният любим стартира изненадващо добре и изобщо не изглеждаше като състезател, чиито изяви до неотдавна са го довели да две следващи загуби в Чаланджър Тура. Симон излъчваше присъщото си успокоение и просто отхвърляше да сбърка удар, печелейки голяма част от неспирните продължителни разигравания. Световният номер 18 привидно беше по-агресивен по отношение на съперника си, само че някогашният осминафиналист покриваше брилянтно периметъра на корта и постоянно контрираше сполучливо с плоския си форхенд, с цел да вземе задатък от 2:0 сета.

Изведнъж испанецът увеличи доста темпото на игра и не се колебаеше да търси завършващи удари, а Симон очевидно загуби интензитета си и все по-трудно се противопоставяше на любимеца. Публиката се опитваше да вдъхне спомагателни сили по всевъзможен метод на 37-годишния тенисист, но той изглеждаше изцяло изпразнен откъм енергийни ресурси и скоро имахме равнене в обособените елементи.

Решителният сет беше съвършен образец за непримиримостта, която постоянно е била присъща за тогавашния номер 6. Ветеранът накуцваше съществено единствено че се абстрахираше от болката и се влагаше на най-много във всеки един миг. Все отново Кареньо Буста имаше повече причини и поведе с 4:2, когато французинът от нищото превключи на неукротим режим и скоро можеше да отпразнува победа над един от най-силните играчи на червени кортове въобще.

Ce soir n`était pas son dernier soir à Roland-Garros ✊
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР