Днешният ден от турнира в Маями ще ни предложи множество

...
Днешният ден от турнира в Маями ще ни предложи множество
Коментари Харесай

Рибакина и Тийм на „Hard Rock Stadium“, Томова търси реванш срещу Колинс


Днешният ден от шампионата в Маями ще ни предложи голям брой зрелищни борби както при мъжете, по този начин и при дамите. Виктория Томова ще опита да продължи положителното си показване във Флорида и да запише трета победа в съществена скица на равнище WTA 1000 през сезона, само че има и други мачове, които заслужават вашето внимание. Предлагаме ви три конфликта по кортовете във Флорида, които не трябва да пропускате.

Коефициентите за мачовете можете да разгледате на.

Лоренцо Сонего – Доминик Тийм (четвърти мач на централния корт, не преди 01:00)

Доминик Тийм стартира с оптимизъм новия сезон, само че сега няма кой знае какъв брой учредения за това. Австриецът записа единствено една победа в общо 9 мача в ATP и за Купа „ Дейвис “, като понастоящем е в серия от четири следващи провали, почнала на осминафинала в Буенос Айрес.

Съдейки по досегашните му резултати в Маями, не наподобява доста евентуално тази наклонност да стартира да се трансформира тъкмо тази седмица. Тийм загуби последните си три мача във Флорида, а най-хубавото му класиране е четвъртфиналът от 2015 година

От своя страна Сонего също не е изключително непрекъснат във формата си от началото на годината (5-8), само че все пак може да се похвали с два четвъртфинала – в Монпелие и Дубай. Първата част от „ Слънчевия дубъл “ обаче не мина по никакъв начин добре за него – загуба с 4-6, 6-7(4) от Джейсън Къблър в първи кръг.

До момента Тийм и Сонего имат по една победа в конфликтите между тях, като и двата им предишни мача бяха на клей. Днес италианецът е любимец с коефициент от, до момента в който ставката за някогашния №3 е. Коефициентът за три сета е.

Елена Рибакина – Ана Калинская (пети мач на централния корт, не преди 02:30)

Титлата в Индиън Уелс и отдръпването на Ига Швьонтек от Miami Open трансфораха Елена Рибакина в една от главните фаворитки за трофея във Флорида. Днес казахстанската тенисистка ще опита да направи нова крачка към спечелването на „ Слънчевия дубъл “, а против нея се изправя международната №64 Ана Калинская.

Рибакина стартира сезона по превъзходен метод, като бе единствено на сет от втората си купа от Големия шлем, само че загуби от Арина Сабаленка в заключителния дуел на Australian Open. Турнирите в Близкия изток обаче не минаха толкоз добре за международната №7 – тя отпадна на четвъртфинал в Абу Даби, а в Дубай не излезе на корта за осминафинала с Кори Гоф поради травма.

В Индиън Уелс обаче нещата още веднъж се подредиха за Рибакина. Тя даде единствено един сет по пътя към купата, като на финала взе реванш от Сабаленка за провалянето в Мелбърн. Шампионката на Уимбълдън има всички учредения да се надява на доста по-силно показване в Маями спрямо предходната година, когато загуби от Джесика Пегула във втори кръг.

От своя страна Калинская игра четвъртфинал в Остин, само че не съумя да се опълчи на Каролина Плишкова във втори кръг в Индиън Уелс. Пред конкуренцията в Тексас рускинята имаше единствено две победи в съществена скица на WTA през сезона – против Йелена Остапенко в Аделаида и против Екатерина Макарова в Хуа Хин.

Калинская победи Рибакина с 6-4, 6-4 на финала на шампионата в Плейфорд през 2019, като досега това е единственият мач посред им. Преди днешния конфликт международната №7 е корав любимец с коефициент от, до момента в който ставката за нейната съперничка е. Коефициентът за три сета в мача е.

Виктория Томова – Даниел Колинс (втори мач на „ Бъч Бухолц “, не преди 18:30)

Виктория Томова не съумя да доближи до главната скица в Маями в предходните си четири участия и изглеждаше, че тази година наклонността ще продължи. Първата ни ракета загуби от Виктория Голубич в последния кръг от пресявките, само че след това влезе като „ щастлива губеща “. Световната №96 се възползва по превъзходен метод от непредвидения късмет и записа чиста победа над Ана-Каролина Шмедлова, въпреки да изоставаше с 1-4 в първия сет.

Това бе втора победа за Томова в главната скица на WTA 1000 шампионат през годината, откакто през февруари тя в профил Кая Канепи на старта в Дубай, а след това взе сет на международната №3 Джесика Пегула.

От своя страна Колинс завърши бързо присъединяване си в Индиън Уелс, губейки в два сета от намиращата се на 80-о място в ранглистата Далма Галфи. Формата на американката през 2023 е много променлива – тя записа полуфинал в Остин и четвъртфинал в Аделаида, само че в това време отпадна още на първото затруднение в четири от осемте шампионата, в които взе присъединяване. Статистиката обаче дава учредения за оптимизъм на Колинс, защото тя не е отпадала в първия мач в нито едно от четирите си досегашни участия в Маями.

До момента Томова и Колинс са играли една против друга единствено един път. Това се случи в първи кръг на миналогодишния Ролан Гарос, където американката победи с 6-0, 6-4. Финалистката от Australian Open 2022 е считана за любимец преди днешния дуел с коефициент от, до момента в който ставката за триумф на Томова е. Коефициентът за три сета в мача е.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?


*Коефициентите подлежат на смяна. Актуалните коефициенти могат да се видят директно преди залог на платформата .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР