Днешните взривове в Новофедоровка са поредното напомняне за това чий

...
Днешните взривове в Новофедоровка са поредното напомняне за това чий
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Украйна Верешчук: Взривовете са поредното напомняне за това чий е Крим -

" Днешните гърмежи в Новофедоровка са следващото увещание за това чий е Крим. Защото - това е Украйна. " Това написа в Телеграм във връзка на детонациите на военното летище Саки в Крим вицепремиерът и министърът на реинтеграцията на окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук. Верешчук добави, че във вторник 9 август се отбелязва Международният ден на коренните нации, за каквито в Украйна се смятат кримските татари, караимите и кримчаците.

Верешчук не разгласи непосредствено, че Украйна е предизвикала случая на летището в Крим, само че пък " Ню Йорк Таймс " с цитиране на неназован източник от украинската войска, написа че зад гърмежите в съветската военна база стои ВСУ, които в тази интервенция са използвали извънредно и единствено украинско въоръжение. Бившият консултант на вътрешния министър на Украйна Виктор Андрусов загатна също, че мощните гърмежи в Крим на 9 август са резултат от обстрел, осъществен от украинската страна.

" Демилитаризацията на Руската федерация е неделима част от обезпечаването на световната сигурност. Бъдещето на Кримския полуостров е да бъде перла на Черно море, народен парк с неповторима природа и международен курорт. Не военна база за терористи. Всичко едвам стартира. " - написа във връзка на гърмежите и съветникът на украинския президент Михаил Подоляк в Туитър. ТРУХА пък сподели извънредни фрагменти от момента, в който стартират детонациите в съветската база.

????Exclusive footage of the beginning of mega explosion - Novofedorivka, Crimea
— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews)
Русия излезе с публична първична версия за " аргументите за пожара " в аеропорта Саки. " Като съществена причина за гърмежа на няколко боеприпаса на летище Саки се преглежда само нарушаването на условията за пожарна сигурност. Никакви признаци, улики или още повече обстоятелства за целеустремено влияние върху боеприпасите за взривяване - няма. " - заяви РИА Новости с позоваване на личен източник в министерството на защитата на Руската федерация. При " пожара " е умрял един човек, а към 22 часа българско време броят на ранените доближи деветима. Сред тях са и две деца. Ранените са потърпевши от осколъчни пострадвания. От жилищни здания в региона на летището са били евакуирани 30 души, които са настанени в пансиони и хотели.

Късно вечерта във вторник каналът OSINTtechnical сподели в Туитър видеозапис с изцяло погубен съветски Су-24 на летищната полоса.

Original video
— OSINTtechnical (@Osinttechnical)
На фона на оповестяването на жълт код и нараснала заплаха от тероризъм, както назовават на територията на окупирания крим възможните офанзиви откъм Украйна, с положителни вести зарадва популацията на анексирания полуостров Министерството на курортите на Крим. Според ведомството, представено от РИА Новости плажът в Новофедоровка не е потърпевш и туристите не престават да си почиват там.

????????: for the first time since the beginning of the war Ukrainian forces have struck occupied. The target was the Novofedorivka airbase on the western side of the peninsula
— Thomas van Linge (@ThomasVLinge)
Базата във Новофедеровка е някогашна военноморска база на ВСУ. От 2014 година е в ръцете на руснаците, и сега на гърмежа във вторник в нея е ситуиран 43-ти унищожителен авиационен полк на Върховен касационен съд на Русия, в чийто състав влизат най-вече Су-30СМ, Су-33 и бомбардировчици Су-24М. От Саки съветската войска реализира авиоударите и въздушните бомбардировки на украинските градове.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР