Днешните преговори в Москва трябва да доведат до незабавното прекратяване

...
Днешните преговори в Москва трябва да доведат до незабавното прекратяване
Коментари Харесай

Ердоган очаква незабавно прекратяване на огъня в Сирия

Днешните договаряния в Москва би трябвало да доведат до незабавното преустановяване на огъня в Сирия. Това съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган , споделяйки упованията си от идната среща с съветския президент Владимир Путин.

На журналистически въпрос дали Русия е направила някакви нови оферти за Идлиб в навечерието на договарянията в Москва, Ердоган отговори, че въпросът за самодейностите на този стадий не е настоящ.



„ Да изчакаме визитата, след нея наложително ще има взаимна конференция. Освен това, ще поддържаме връзка с публицистите, които ни съпровождат “, сподели турският водач, представен от Анадолската организация.

Помолен да разяснява думите на специфичния представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри за готовността на Вашингтон да даде оръжие и муниции на турската войска, Ердоган удостовери, че персонално е помолил за това президента Доналд Тръмп.

Ердоган добави, че за през днешния ден не е плануван диалог със стопанина на Белия дом.



Турският президент отпътува за Москва на борда на самолета TC-TUR, който излетя от летището в Анкара в 10.35 часа българско и локално време.

Той е съпроводен от вицепрезидента Фуат Октай, валията на Анкара Васип Шахин и други публични лица. Сред тях са министрите на външните работи и защитата Мевлют Чавушоглу и Хулуси Акар, ръководителят на националното разузнаване Разузнавателна служба на Турция Хакан Фидан, министърът на финансите Берат Албайрак, представителят Ибрахим Калън и ръководителят на президентския пресцентър Фахретин Алтън.

В Москва предстоят договаряния за обстановката в Идлиб, намиращ се в северозападна Сирия
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР