Днешната среща на двамата вътрешни министри на България и РСМ

...
Днешната среща на двамата вътрешни министри на България и РСМ
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Напрежението между София и Скопие се провокира и от двете страни

Днешната среща на двамата вътрешни министри на България и РСМ сподели опити от двете страни да се понижи напрежението. Но то сигурно ще бъде доста високо, ще има конфликти, въпросът е до каква степен могат те да се понижат. Със сигурност няма да минем на умерено честване на годишнината на Гоце Делчев. Това сподели пред Милен Керемедчиев.

По думите му е необичайно, че вместо двамата министри да приказват за трафик на хора, те приказват по какъв начин да стане спокойното прекосяване на български жители на територията на РСМ.

Керемедчиев счита, че " кукловодите " на напрежението са и от двете страни - от наша страна са Вътрешна македонска революционна организация и " Възраждане " - партии, които пазят политиката на Русия, а от страна на РСМ - ВМРО-ДПМНЕ, които са главните бранители Северна Македония да не е част от Европейски Съюз, да е по-близка със Сърбия и Русия.

" Дългата ръка на Москва " е единствено една съществена част за напрежението, счита Керемедчиев. Другата съществена част са идните избори в България и евентуалните избори в РСМ.

" Тази тематика в България се нагнетява от партии, които са отвън Народното събрание. Предизборната акция има огромна част от това напрежение. От друга страна ВМРО-ДПМНЕ са най-голямата опозиционна партия в Македония и те вършат всичко допустимо да дестабилизират държавното управление и огромна част от техните симпатизанти са в основата на баталните подиуми в Скопие ", сподели Керемедчиев.

Той предвижда, че Северна Македония няма да влезе в Европейски Съюз през идващите 10-15 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР