Днес значителна ще се задържи облачността над източните и планинските

...
Днес значителна ще се задържи облачността над източните и планинските
Коментари Харесай

Ветровито и студено днес

Днес забележителна ще се задържи облачността над източните и планинските региони.

Слаб дъжд ще превалява тук-там по морското крайбрежие, а сняг в Североизточна България и в планините. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, в София 3-4°.

Над планините облачността ще бъде забележителна и тук-там ще има слаби валежи от сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 4°, на 2000 метра – към минус 11°.

През идващото денонощие облачността над страната ще е променлива. Само на обособени места в часовете преди обяд в планините и в Североизточна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който вечерта в множеството региони ще стихне. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, по-високи по морския бряг; оптималните ще са сред 2° и 7°.

През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток. От югозапад облачността ще се появи висока и междинна облачност, която до вечерта ще се усилва и вплътнява. Привечер и през нощта против петък ще стартират нови превалявания, най-вече от сняг, които денем в петък със стопляне ще преминат в дъжд.

Валежите ще са на повече места в Южна България и ще са най-вече слаби; до вечерта съвсем на всички места ще спрат. Минималните температури ще са най-вече сред минус 5° и 0°, оптимални – сред 2° и 7°.

През почивните дни вятърът ще е от изток-югоизток. Ще доминира облачно време, само че над западната половина от страната в събота ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Там ще бъде съвсем без превалявания, а тук-там в Източна България и Родопите ще превалява едва.

В неделя на повече места в страната ще има превалявания, най-вече от дъжд, в планините - от сняг. Сутрешните температури ще се покачат, дневните – едва ще се намалят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР