Днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, според която всички

...
Днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, според която всички
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Маски и дезинфектанти няма

Днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, съгласно която всички жители са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити публични места.
Неспазването на новите разпоредби заплашва жителите с санкции от по 5000 лв.. Тази мярка провокира съществено неодобрение измежду българските консуматори на обществените мрежи. Основната причина за него е неналичието на въпросните маски по аптеките, при което разпореждането наподобява като неуместен акт.
Ето и най-интересните отзиви:
Александър Симов (журналист и народен представител от БСП)
Днес минах през три аптеки и на трите още от вратата ни посрещаше лукав надпис: " Маски и дезинфектанти няма ". Та забавно ми е като по какъв начин по този начин внезапно подобен изчезнал продукт става наложителен. Ако е толкоз нужен в действителност - дано да раздават маски гратис на хората. Защото другояче оставаме с усещане, че Борисов и компания желаят да одерат от гърба на хората изчезналите в бюджета им пари...
Николай Стайков (журналист)
След като СЗО и половината специалисти споделят, че маските са непотребни за здрави хора, наложителното въвеждане у нас има смисъл само с указания по какъв начин да дишаме и приказваме по този начин щото аерозолно-слюнково-капковия микс от устата да се удря единствено в микро-нано решетката на единичната пора на маската и да не минава оттатък нея.
За цени и наличност на наложителните маски ще приказвам настрана и с причини, че ме изкараха болшевик, тъй като чаках страната да обезпечи наложителните дезинфектанти, вместо да чакам смирено пазарът да ми ги обезпечи по 3.99лв за 65 мл, а аз да закупувам с признателност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР