Днес започва ваканцията за учениците от началните и средните училища

...
Днес започва ваканцията за учениците от началните и средните училища
Коментари Харесай

Учебната година в Сърбия приключва с 2 седмици по-рано заради масовите стрелби

Днес стартира ваканцията за учениците от началните и междинните учебни заведения в Сърбия, заяви сръбската национална телевизия РТС. Заради нещастията, които раздрусаха обществото, държавното управление реши образователната година да завърши две седмици по-рано. Вратите на учебните заведения ще останат отворени до 20 юни за искащите да подобрят триумфа си. На родителите бяха раздадени анкетни карти, с цел да заявят дали децата им желаят да вземат участие в спомагателни занимания.

Изпълняващият длъжността министър на образованието Джордже Миличевич съобщи, че има правно съображение за привършване на образователната година две седмици по-рано и че учениците ще имат опция да подобрят оценките си до 20 юни.

" Деветдесет и пет % от образователната стратегия е изпълнена. Има отклоняване от пет %, което е разрешено от закона “, изясни Миличевич. Той сподели също, решението, че образователната година завършва на 6 юни, не е преждевременно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поради нещастията, които надълбоко засегнаха цялото общество, държавното управление на Сърбия взе решение да приключи образователната година на 6 юни във всички съществени и междинни учебни заведения в Сърбия. " В този миг е по-важно от всеки път да се съсредоточим върху най-хубавото за нашите деца, тъй като те заслужават нашата цялостна поддръжка, обич и грижа “, се споделя в известието на държавното управление за края на образователната година.

На 3 май 13-годишен възпитаник умъртви 9 възпитаници и охранител в учебно заведение в Белград, а ден по-късно 21-годишен простреля осем души при безразборна пукотевица в три села край град Младеновац.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР