Днес започва рехабилитация на нов участък от бул."България". Строителните екипи

...
Днес започва рехабилитация на нов участък от бул."България". Строителните екипи
Коментари Харесай

Днес започва рехабилитацията на нов участък от бул.“България“ в София

Днес стартира рехабилитация на нов сектор от бул. "България ". Строителните екипи ще работят в сектора от бул. "Тодор Каблешков " до бул. "Гоце Делчев " в посока център. Движението ще се прави в двете посоки в срещуположното пътно платно /посока Бояна/, което е актуализирано тази пролет.
В рамките на рехабилитацията ще се извърши изцяло фрезоване, слагане на железна мрежа за издръжливост, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлези в сектора ще се извърши хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея.
Временната организация на придвижване е от 4 до 25 юли. За същия интервал рейсовете от линии №№ 64 и 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. „ България ". Ще се изместят някои от спирките на градския превоз - спирка с код 0308 „ Бул. Гоце Делчев " за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „ България " се измества преди бул. „ Гоце Делчев " директно преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 „ Ул. Тодор Каблешков " за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „ България " ще се измести обратно преди ул.„ Тодор Каблешков " директно преди зоната за престрояване на кръстовището.
Продължава рехабилитацията на сектора на бул. "България " сред Околовръстен път и кв.Бояна, където се поставя асфалтова настилка.
На 5 юли, неделя, ще стартира и ремонт на ул. "Тодорини Кукли " в сектора сред от ул. "Александър Екзарх " и ул. " "Витиня ". До 5 август 2020 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по южното пътно платно на ул. „ Тодорини кукли " в сектора от ул. „ Александър Екзарх " до ул. „ Витиня ", като придвижването се прави в двете посоки в северното пътно платно в същия сектор. Ще се извърши възобновяване на пътното платно и на тротоарите.
За същия интервал от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия № 120 /с код 2216 „ Ул. Тодорини кукли "/, /с код 1612 „ Стадион Г. Аспарухов " и с код 1869 „ Ул. Витиня "/ в северното пътно платно на ул. „ Тодорини кукли " в сектора от ул. „ Александър Екзарх " до ул. „ Витиня " паралелно на съществуващото им състояние в обособени за задачата места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР