Днес започна работа държавната приемателна комисия за въвеждане в експлоатация

...
Днес започна работа държавната приемателна комисия за въвеждане в експлоатация
Коментари Харесай

До края на месеца пускат третия метролъч от бул. Владимир Вазов до Красно село

Днес стартира работа държавната приемателна комисия за въвеждане в употреба на първите 8 км от третата линия на метрото. "Очаквам до края на август да пуснем придвижването му от "Красно село " до бул. "Владимир Вазов ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

Тя показва, че са почнали проби на автоматизираните преградни порти на перона на метростанция "Васил Левски ". Системата, която обезпечава по-голяма сигурност на пасажерите, ще бъде инсталирана на 12 станции от първата метролиния. До края на септември ще е оборудвана и метростанция "Опълченска ", осведоми още столичният кмет.

Изграждането на третата линия се финансира главно със средства от еврофондовете. Това е и най-големият инфраструктурен план на общината. Изграждането коства общо 800 млн. лева, а европейската безплатна финансова помощ за строителството е в размер на 390 млн. евро.

Предвижданията са по третата линия на метрото да се придвижват към 200 хиляди пасажери дневно. В първия деен сектор ще бъдат към 40-50 хиляди, с стартирането на сектора до „ Владимир Вазов “ се чака потокът да нарасне до към 90 хиляди, а от Красно село до Овча купел – до 130 хиляди. В крайния вид се предвижда пътникопотокът да доближи 200 хиляди души дневно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР