Днес югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, а

...
Днес югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, а
Коментари Харесай

Облачно ще е времето днес

Днес югозападният вятър ще се усили, ще е сдържан, а в северните припланински региони ще е мощен и стремителен. Облачността ще е най-вече междинна и висока – раздрана. Дневните температури ще са високи и оптималните ще са най-вече сред 15° и 20°. Вечерта от северозапад през България ще минава леден атмосферен фронт и през нощта против сряда вятърът в цялата страна ще се обърне от северозапад. Ще стартират превалявания от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг.

В планините ще е с променлива облачност и денем ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и краткотрайно плевел запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с оптималната температура на 1200 метра към 10°, на 2000 метра – към 3°. През нощта против сряда ще настъпи внезапно захлаждане.

Над Черноморието облачността последователно ще се усилва и вплътнява, само че денем ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан, вечерта и краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 18°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта тук-там ще се усили до 4 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР