Днес всички говорят за 2019-nCoV, новият вирус, тръгнал от централен

...
Днес всички говорят за 2019-nCoV, новият вирус, тръгнал от централен
Коментари Харесай

Геймъри откриха зловеща връзка между коронавируса и Resident Evil

Днес всички приказват за 2019-nCoV, новият вирус, тръгнал от централен Китай, който има капацитета да се трансформира в световна пандемия. Новият ковид от дълго време напусна границите на Китай, разпространявайки се на три континента. Болестта породи какви ли не спекулации и теории, страхове и терзания.

Покрай него се появиха и някои странични резултати, като нарастване на известността на Plague Inc. – така и така известна видеоигра, симулираща световни нещастия, които вие би трябвало да овладявате или разпространявате според от избора ви на страна.

Наскоро се появи още една вест, свързваща ковид с видеоигра, която сигурно ще подтиква появяването на още теории на конспирациите.

Както знаете, епицентъра на ковид е китайския град Ухан, където служащ на локалния пазар се оказва първият инфектиран с 2019-nCoV. Ухан обаче е също и дом на лаборатория, боравеща с едни от най-опасните патогени, за което и споделя още през 2007 списание Nature. Логично е и Ухан да е дом на сходни обекти и лаборатории, сред които е и Shanghai Ruilan Bao Hu San Biotech Limited, биотехнологична компания, оперираща наоколо до Ухан. Китайски геймъри означават (предадено от Kotaku) тази седмица сходството на логото на компанията с това на Umbrella Corp., злата компания в центъра на вселената на Resident Evil. В емблематичната хорър поредност на Konami, Umbrella Corp. създава вирус в опит да сътвори ултимативната био-органична бойна машина. Нещата се объркват и създаденият от тях Т-вирус в покрайнините на Ракуун сити бива изтърван, което стои в основите на играта. Логото на Shanghai Ruilan Bao Hu San Biotech Limited е цялостно копие на логото на Umbrella Corp. – единствената разлика е в потребления цвят на стилизираното изображение на чадър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР